Nagy László: hallottam egy reccsenést, azóta nagy fájdalommal küszködök

  • Telekom Veszprém
  • 2019.06.01
  • 19:08
David Davis, Nagy László, Mikler Roland, Lékai Máté, Mirsad Terzic, Kentin Mahé, Dragan Gajic és Dejan Manaszkov is megosztotta véleményét a Kielce elleni, sikerrel megvívott szombati BL-elődöntővel kapcsolatban.

Mint azt helyszíni tudósításunkban megírtuk, a Telekom Veszprém 33-30-ra legyőzte Kölnben a lengyel bajnok Kielcét, így bejutott a Bajnokok Ligája vasárnapi (18.00) döntőjébe.

A Telekom Veszprém spanyol vezetőedzője, David Davis a lefújást követően hangsúlyozta: a siker kulcsa ez alkalommal is a csapatmunka volt. – Nagyon alaposan felkészültünk a lengyelek taktikájából, s a saját játékunkat is próbáltuk tökéletesíteni. A sikerünk kulcsa ma is az volt, hogy a játékosaim hittek magukban és egymásban. Október eleje óta ez az, amit minden alkalommal kérek a fiúktól. Nem szeretnék senkit sem kiemelni, ez a csapat közös sikere. Aki pályára lépett, mindenki hozzátett a sikerhez.

A csapatkapitány Nagy László nem tudott érdemi információval szolgálni a vállsérülésével kapcsolatban. – Nincsenek túl jó híreim: hallottam egy reccsenést, azóta nagy fájdalommal küszködök és úgy érzem, mintha fokozatosan rosszabb lenne. Meglátjuk, hogy pályára tudok-e lépni vasárnap. Egy biztos, mindent meg fogok tenni, hogy a döntőben szerepelhessek. Elképesztő második félidőt produkáltunk, Petar Nenadics hátára vette a csapatot. De említhetném Lékai Mátét is, aki gólokkal, gólpasszokkal segítette a társakat. Összességében óriási csapatmunka volt. Mindegy, ki az ellenfél holnap, csak győzzünk végre.

A védelem egyik oszlopa, Mirsad Terzic rendkívül derűsen nyilatkozott portálunknak. – Hihetetlenül kemény, őrült meccset vívtunk a Kielcével. Az első félidő második felében többször hibáztunk, amelyekből könnyű gólokat kaptunk. A folytatásban aztán sikerült a védekezésünkön javítani, s Mikler is kiválóan szállt be. Minden részletre kiterjedően kielemeztük a Kielce játékát, különös tekintettel az irányító és a beállós közötti játékkapcsolatukra. Rendkívül boldogok vagyunk, mert teljesült álmunk első fele. Teljesen mindegy, ki lesz az ellenfelünk vasárnap, akkor is csak magunkra kell figyelnünk majd.

A négy góllal záró Lékai Máté önkritikus volt az első félidőben nyújtott játékát illetően. – Az első félidőben botrányosan játszottam, de a szünetben összekaptam magam. A legfontosabb, hogy nyertünk és még azt is elbírtuk, hogy Sterbik Árpád és Nagy László megsérült. A torna előtt azt ígértem, hogy mindent megteszünk a fináléba kerülésért. Mit is mondhatnék? Most már mi is megnyerhetnénk a sorozatot. Piros lap, sérülés – ezek mind fordulópontok voltak, amikből mi jöttünk ki jól. Ezért vagyunk igazi csapat, mert ma is mindannyian egyfelé húztunk és megpróbáltunk a legjobbunkat nyújtani. A szezon legjobb formájában kézilabdázunk, mindent elkövetünk azért, hogy BL-győztesek legyünk.

A Sterbik sérülését követően beszálló Mikler Roland is rengeteget tett a sikerhez. – Nagyon sajnálom a sérüléseket, nem így akartam pályára kerülni. Bízom benne, hogy holnap pályára tudnak lépni a játékosaink. Most a győzelem a legfontosabb. Sokszor hangoztattuk korábban, hogy a győzelem alapja a jó védekezés és a kapusteljesítmény, de ma a támadójátékunknak köszönhetően nyertünk. A lehető leggyorsabban kell a lehető legtöbbet pihennünk és regenerálódnunk. Várjuk, kivel találkozunk vasárnap, s igyekszünk minél alaposabban felkészülni belőlük.

Az öt gólt jegyző Dragan Gajic külön kiemelte, hogy korábban még nem játszott BL-döntőt, ezért nagyon örül a sikernek. – Fantasztikusan érzem most magam. Soha nem játszottam még BL-döntőt, ez egy tizenöt éves álom nekem. A kölni négyes döntőben sosincs olyan, hogy könnyű meccs. Voltak hullámvölgyeink a meccs közben, a lengyelek fel is jöttek és ki is egyenlítettek az első félidő végére, de összességében jól kezeltük ezeket a gyengébb periódusokat. Kiváló gárdát alkotnak a kielceiek, nagyon tisztelem őket. Jól is játszottak, de úgy gondolom, megérdemelt a győzelmünk. A mai meccsen mindenki hősként kézilabdázott nálunk. Holnap a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Teljesen mindegy, ki lesz az ellenfél a döntőben, a Vardar és a Barca is kiváló csapat.

Kentin Mahé is kiemelte poszttársa, Nenadics remek játékát. – Senki sem számíthatott Sterbik kiesésére, de Mikler kiválóan szállt be a meccsbe és a folytatásban is kiváló teljesítményt nyújtott. Jól tudtuk rotálni a csapatot a meccs során. Petar Nenadics elképesztően játszott. Nem ez volt a szezon legjobb meccse számunkra, de ez most nem is számít. Hatalmas mentális csatára számítok vasárnap, de van még tartalékunk.

Dejan Manaszkov – aki ma csak a kispadról figyelte társait – szintén Nenadics teljesítményét nevezte a siker kulcsaként. – Hatvan perc kemény harc a győzelemért, pont ilyen találkozóra számítottunk. Kiválóan kezdtük, Sterbik kiválóan védett, a sérülése mindenkit váratlanul ért. Amint elkövettünk néhány hibát, azonnal megbüntette azokat a Kielce, így döntetlennel zártuk az első félidőt. Ha a legfontosabbat akarom kiemelni, akkor csak egy nevet tudok mondani: Petar Nenadics. Csodálatosan játszott, egyedül döntött el fontos helyzeteket. Nem emlékszem olyanra, hogy valaki tizenkét gólt szerezzen egy félidőben.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 36
5. Csurgói KK 33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
7. FTC 22
8. RotaChrom Dabas 21
9. Sport36-Komló 21
10. DVTK-Eger 17
11. CYEB Budakalász 16
12. Mezőkövesdi KC 15
13. Ceglédi KKSE 13
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »