„Katonacsapat” ellen debütálnak

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.10.07
  • 08:00
Az Aramis otthonában győzelemmel rajtoló veszprémi futsalcsapat hétfőn (18.30) a Debrecen ellen játssza idénybeli első hazai bajnokiját az NB I-ben.

Mint arról portálunk is hírt adott, az 1. Futsal Club Veszprém a hét elején 4-2-re nyert Budaörsön az élvonal első fordulójában. – Fontos győzelmet arattunk egyik közvetlen riválisunk otthonában. Úgy gondolom, hogy az alapszakasz végelszámolásánál még sokat érhet ez a három pont. A látottak alapján jelen pillanatban úgy tűnik, hogy jó úton járunk ­– kezdte a visszatekintést Madarász János, aki különösen annak örült, hogy a játékosai alkalmazkodni tudtak a mérkőzéshez.

­– A budaörsieknek eddig a centerjáték volt az erősségük, amin változtattak, s ezúttal 4-0-s forgásokat alkalmaztak. A csapatom azonban kiválóan reagált erre, s az is döntő tényezőnek bizonyult, hogy a lélektani fordulópontokból mi jöttünk ki jobban. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk – tette hozzá az 1. FCV vezetőedzője.

Jöhet a hazai premier!

A szakember múlt héten egyebek mellett arról is írt blogjában, hogy egy adminisztrációs baki miatt az őszi szezonban nem számíthat azokra a saját nevelésű fiatalokra, akik most csatlakoztak volna a felnőtt kerethez. – Ha a sérülések, eltiltások elkerülnek minket, nélkülük is végig tudjuk vinni ezt a félévet. De az is igaz, hogy amint lesznek hiányzóink, nagyon leszűkülnek a taktikai variációnk. Ennek ellenére sem pánikolunk, abból főzünk, amink van. A fontos dolgok úgyis a rájátszásban dőlnek majd el.

Október 9-én (hétfő, 18.30) az újonc, a Nyírgyulaj ellen 5-3-as vereséggel bemutatkozó Debrecen látogat a Március 15. utcai csarnokba. A találkozó azonban korántsem ígérkezik könnyűnek. – Kiválóan ismerem a Debrecen edzőjét, Elek Gergőt, aki hivatását tekintve katonatiszt. Borzasztóan kellemetlen ellenfél látogat hozzánk, amely „csípni, rúgni, harapni” fog. Ha felvesszük a harcmodorukat, nagyon kemény csata vár ránk. Folyamatosan sulykolom a fiúkba, hogy nyugodtnak kell maradniuk, s nem szabad, hogy a riválisunk kizökkentsen minket – húzta alá Madarász.

Jöhet a trónfosztás?

A címvédő, „örökös bajnok” Rába ETO már az első fordulóban vereséget szenvedett (3-2) Szombathelyen, de a veszprémiek trénerét ez egyáltalán nem lepte meg. – A havi fizetésemet rá mertem volna tenni, hogy a Haladás legyőzi az ETO-t. A zuhanyhíradó szerint ugyanis súlyos problémák vannak Győrben. Persze így is nagyon erősek, de közel sem annyira, mint az elmúlt élvekben. Szinte biztos vagyok benne, hogy idén trónfosztásra kerül sor, s nem a Győr lesz a bajnok. Két riválisuk, a Haladás és a Berettyóújfalu is nagyon megerősödött, s a Duanújváros is jelentős játékerőt képvisel.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »