Másodszor ítélték oda a Szabó Ernő-díjat

  • atlétika
  • 2017.04.28
  • 10:49
  • MTI
Csütörtök este a Simonyi iskola aulájában tartotta éves küldött közgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. A 2016-os esztendő sportszakmai és gazdasági értékelése mellett második alkalommal adták át a Szabó Ernő-díjat.

Csütörtök este a Simonyi Zsigmond iskola aulájában tartotta idei közgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. Az esemény nyitó gondolatait Józsa Tamás elnökségi tag fogalmazta meg.

Vehirsport.hu fotó: Gesztesi Ákos

Mondandójában a kiemelkedő sportsikerek mellett az egyesület stabil anyagi helyzetét emelte ki. Szót ejtett a vehirsport.hu által korábban már bemutatott stadionrekonstrukciós programról is, amelyet az előttünk álló időszak legfontosabb állomásaként említett.

Németh Attila, Józsa Tamás és Edvy László

Ezt követően a Szabó Ernő-díj átadására került sor. A 2016-os esztendőben első alkalommal átadott díjat minden évben olyan személy kapja, aki az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsültségének növelése terén kiemelkedő érdemeket szerzett. A 2017-es évben Szabóné Harlai Katalin, Szabó Ernő özvegyének ajánlásra Mozsdényi József kapta a posztumusz Szabó Ernő díjat. A díjat özvegye, Mozsdényiné Izmindi Gizella és fia, Mozsdényi Dávid vette át.

Szabóné Harlai Katalin, Mozsdényiné Izmindi Gizella,  Mozsdényi Dávid

– Jóska bácsinak élete volt a sport, a dobóatlétika. Nyolcvanon túl is heti több edzést vezényelt fia, a kiváló diszkoszvető Dávid segítségével. Mozsdényi József már fiatalon örök hűséget esküdött a dobóatlétikának. Az olimpiai bajnok Csermák Józseffel együtt alapítója volt a tapolcai atlétikai egyesületnek. Testnevelői diplomáját a Testnevelési Főiskolán szerezte, edzőként dolgozott a Bakony Vegyésznél, majd a VEDAC-nál. Tanított a Vegyipari Szakközépiskolában, és sportvezetőként is tevékenykedett a királynék városában – méltatta az egykori kiváló dobóedzőt Németh Attila a klub ügyvezető igazgatója.

Pató Sándor, Török Krisztián, Németh Attila és Józsa Tamás

Ezt követően a 2016-os év legjobb eredményeit elérő sportolókat, s edzőiket díjazták.