Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Az év végén megkezdődhet a stadion felújítása

2017. március 6. 9:45
A Modern Városok Program forrásai mellett uniós támogatásból, többlépcsős ütemben újítják meg a Wartha Vince utcai sportkomplexumot.

Veszprém önkormányzata 2017. január 1-jével átvette a Wartha Vince utcai sportkomplexum üzemeltetési jogát, amellyel ezt megelőzően a Pannon Egyetem és Veszprém önkormányzata által közösen felügyelt Stadion Kft. bírt.

A stadion üzemeltetési feladataival a – komoly szakmai tapasztalattal rendelkező – VKSZ Zrt.-t bízta meg az önkormányzat, a terület tulajdonosa pedig továbbra is a Magyar Állam marad.

A tulajdonosi és üzemeltetői jogkörök tisztázása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy fejlesztéseket eszközöljenek a sportlétesítmény területén – tudtuk meg Lamos Pétertől, a városi önkormányzat Városfejlesztési Irodájának vezetőjétől.

Lamos PéterLamos Péter

A szakember arról is beszélt, hogy milyen pénzforrásokra támaszkodhatnak a rekonstrukciós munkák során. – Alapvetően két nagyobb és sok-sok kicsi lába van azoknak a fejlesztéseknek, melyeket elterveztünk. Az egyik ilyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP). Ebben a programban 13,2 milliárd forint uniós pályázati pénzhez juthat Veszprém városa – árulta el Lamos Péter, aki leszögezte, ennek csak egy részét, mintegy 250 millió forintot szánnak a stadion főépületének, s a munkacsarnok energetikai megújítására. A fennmaradó keretösszeget óvodafelújításokra, bölcsődeépítésre, s további városi beruházásra szánja Veszprém városa.

– Fontos megjegyezni, hogy ezt a forrást a pályázat értelmében kizárólag energetikai célra használhatjuk fel. Nyílászárócseréket tervezünk, modernizálni szeretnénk a villamos berendezéseket, továbbá az épület fűtésrendszerét is kicserélnénk. Jelen pillanatban a tervezési megbízások előkészítésén dolgozunk, ha minden jól alakul március közepén elindulhat a közbeszerzési pályázat – tette hozzá. Ez azt jelenti, hogy ideális esetben kora ősszel végleges kiviteli tervekkel rendelkezhet a város és a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás elindítható.

A Modern Városok Program keretein belül 1,2 milliárd forintos forrással számol a Városfejlesztési Iroda vezetője. A központi költségvetési forrásból új futópályát, dobópályákat, s kor kívánalmainak megfelelő futófolyósót álmodtak a területre. Új köntöst kaphat a labdarúgópálya lelátója, s a közvetítőállás is – tudtuk meg Lamos Pétertől.

A tornászok is új otthont kaphatnak. – A tornacsarnok kiszolgálta az idejét, már a jelenlegi igényeknek sem felel meg. Szeretnénk egy új épületet felhúzni a meglévő helyén, de ez még nem eldöntött kérdés. Egyeztettünk a Veszprémi Torna Club vezetőivel, ők húszmillió forintos szövetségi támogatás elnyerésén dolgoznak. A szövetségi forrásból új öltözővel bővítenénk a jelenlégi épületet, méghozzá úgy, hogy az a későbbi bontási, építési munkálatokat ne érintse, s az új tornacsarnokhoz kapcsolható legyen – tette hozzá.

A stadion előtti parkoló helyzetét is rendezné a város. Útburkolat-javításról, új közlekedési tervről, s csapadékvíz-elvezetésről szólnak a tervek.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Edzők és pénzek Erről jut eszembe… Edzők és pénzek „Csak azt kérem, hogy ne alázzatok meg... Ha jönnek az eredmények, meg fogtok fizetni. Ha pedig nem, akkor úgyis kirúgtok.” 2024. április 16. 7:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.