Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hatalmas magyar bravúr az U19-es fiú kézi vb-n

2019. augusztus 14. 21:00 // Forrás: utanpotlassport.hu
Óriási bravúrt hajtott végre a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a Szkopjéban zajló U19-es világbajnokság nyolcaddöntőjében: Kárpáti Krisztián együttese 27–23-ra legyőzte a horvátokat, és készülhet a németek elleni csütörtöki rangadóra.

Kitűnően kezdett, viszont az egyiptomiak elleni utolsó csoportmérkőzésen a vártnál simább vereséget szenvedett a magyar válogatott az észak-macedóniai fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon. Kárpáti Krisztián együttese hét góllal kapott ki az afrikaiaktól, s így csupán a negyedik helyen jutott tovább a franciákat és a svédeket is magába foglaló halálcsoportból. Ez azt eredményezte, hogy a nyolcaddöntőben a horvátok álltak szemben a mieinkkel.

Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint a találkozót azonban egy cseppet sem kezdték megilletődötten a magyar fiúk. Öt perc után 3-1 állt az eredményjelzőn, nagy lendülettel álltak bele a mérkőzésbe Kőhegyi Ákosék. Nagyszerűen működött a védelem, elöl pedig mindig volt valaki, aki lendített a csapat szekerén.

Fotó: Kovács Anikó - MKSZFotó: Kovács Anikó - MKSZ

Néggyel is vezetett a magyar válogatott, azonban az első félidő hajrájában majdnem mindent lerombolt, amit addig felépített. A végén még az egyenlítésért támadtak a horvátok, de az egygólos előny legalább megmaradt a szünetre (13-12).

A folytatásban eleinte nem sikerült megállítani az ellenfél rohanását, 18-17-re vezettek is a délszlávok. Akkor azonban újra összekapta magát a társaság, és hasonló szériát produkált, mint az első felvonásban.

Ez azt eredményezte, hogy a végjátékot újra előnyben kezdhették Vajda Hubáék, és ezúttal nem is hibáztak a végén. 27-23-mal, jókora meglepetésre a magyar válogatott jutott a legjobb nyolc közé Szkopjéban, a negyeddöntőben a németekkel találkozik.

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntő:
Magyarország–Horvátország 27–23 (13–12)
A magyar gólszerzők: Vajda 6, Bognár, Kőhegyi 4-4, Melnyicsuk 3, Bajusz, Holdosi, Kecskés, Papp 2-2, Hornyák, Prainer 1-1

vehirsport.hu
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.