Nem egyénileg, csapatként voltak jók

  • VLS Veszprém
  • 2019.06.15
  • 10:01
Porga Gyula polgármester és Csík Ferenc, az MLSZ Veszprém megyei igazgatójának társaságában pénteken este ünnepelte az idényben elért eredményeit a VLS Veszprém megyei első osztályú bajnokcsapata.

Furcsa világot élünk. Kétségkívül furcsát, de korántsem reménytelent. Mielőtt még esetleg megköveznének az állításaim miatt, kérem, engedjék meg, hogy felelevenítsek néhány igencsak „fiatal” emlékképet. Anno, még februárban a megyeszékhely nagypályás labdarúgócsapatának vezetőedzőjéről, Pető Tamásról bizony furcsa hírek keringtek.

Szájról szájra járta az információ, miszerint a szakember hátat fordított a királynék városának, s visszatért az egykori Videoton kötelékébe: amely gárdának az élén, egyébként nem is olyan régen még a nemzeti élvonalban bizonyított. Nos, részben így is történt, azonban az edző emberségből jelesre vizsgázott.

A nyerő szakmai stáb

A vehirsport.hu februári megkeresésekor, az említett tréner tiszta vizet öntött a pohárba. Elárulta, hogy valóban a Vidi FC alkalmazásában áll, azonban egy percig sem felejtette, hogy mit ígért a VLS Veszprém vezetőségének. Azt, hogy visszajuttatja ezt a csapatot oda, ahová valójában tartozik, a nemzeti bajnokságba: szó sem volt tehát búcsúzásról.

S lássanak csodát, a főként veszprémi fiatalokból álló gárda amellett, hogy megnyerte a felnőtt megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot, a szerencsének is hála kiemelt együttesként automatikusan kvalifikálta magát az NB III-ba. Arról nem is beszélve, hogy a fiatalok végül a Megyei Kupát is elhódították: egyszóval mindent vittek.

Mindezek apropójából, pénteken este a veszprémi Sirály Pizzériában, a VLS vezetői mellett a megyei labdarúgó-szövetség igazgatója, Csík Ferenc, illetve városunk polgármestere, Porga Gyula is köszöntötte nagypályás futballistáinkat. Szabó Péter, a VLS Veszprém sportigazgatója köszöntőjében emlékeztetett, hogy a nyári induláskor, amikor még mindösszesen hat-hét játékos nézett farkasszemet az új vezetőedzővel, csak remélni merték, hogy egy ilyen sikeres esztendőt zárhatnak majd. Hozzátette, hogy ezt a sikert közös erőkkel érték el: köszönettel fordult stábja mellett a város vezetősége felé is.

Megyénk labdarúgó-szövetségének egykori főtitkára, jelenlegi polgármestere gratulált a reménységeknek. Hangsúlyozta, hogy szeretné úgy értékelni az elért jeles eredményeket, akár egy átlagos szurkoló.

Porga Gyula büszke a labdarúgókra

– Nagyon kevés embernek adatik meg az, hogy a szeretett sportágában, melyet alázattal űz, bajnok lehessen. Ugyanis eme helyzetben nem egy mérkőzésről, hanem meccsek sorozatáról beszélünk. Nem egy pillanatnyi jó teljesítményt említünk, hanem az egész éves minőségi munkára gondolunk: amiért bizony kőkeményen tenni kell – ismerte el az egyesület idényben végzett munkásságát Porga, mielőtt kiemelte, hogy a közösség összetartó ereje elengedhetetlen volt az elért sikerekhez.

A Veszprém megyei labdarúgó-szövetség igazgatója, Csík Ferenc szintén elismeréssel fordult a fiatalok által mutatott teljesítmény felé. Majd visszaemlékezett, hogy Pető Tamás, amikor még csak a szárnyait bontogatta focistaként, már akkor bizonyította, hogy heves tűz ég benne. – Gyors volt, erős volt és mindig győzni akart! Ez a mentalitása pedig a mai napig él, de mára már nemcsak benne, hanem bennetek is!

Pető Tamás

Végezetül pedig a vezetőedzőre, Pető Tamásra került sor. A szakember hangsúlyozta, hogy büszke tanítványaira. Úgy fogalmazott, hogy ők nem egyénileg, hanem csapatként voltak igazán jók. Majd pedig szavát adta, hogy ebben a csapatban jövőre sem lesz széthúzás, ahogy idén sem volt: – Csak olyan játékos érkezhet hozzánk, aki képes családtagként beilleszkedni közénk – tette még hozzá.

Mindezek után az érmek, illetve a serlegek is átadásra kerültek: Szabó Bence a bajnokság gólkirályi címét is kiérdemelte. Az átadást követően a játékosok, illetve a stáb is ünneplésbe kezdett. Reméljük, hogy a felkészülésük júliusi kezdetéig sikerül majd kipihenniük fáradalmaikat...

Szabó Bence és Porga Gyula

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »