Szárnyaltak a Kéri-nővérek

  • atlétika
  • 2019.06.13
  • 15:51
  • SVSE - Stupián Anikó
Az SVSE színeiben versenyző Kéri Bettina múlt hétvégi teljesítményével utánpótlás Eb-szintet teljesített a Budapest Open megmérettetésen. Az egyesület Bettina nővérére, Bartha-Kéri Biankára is büszke lehet, hiszen a kiválóság vasárnap nemzetközi mezőnyben bizonyított: idei legjobb eredményével ötödik helyen zárt a németországi atlétikai versenyen.

Kéri Bettina teljesítményétől az SVSE is szárnyra kapott

A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) reménységei múlt hétvégén a fővárost vették úti céljukba, s a Budapest Open futóversenyen készültek bizonyítani.

S nem is akárhogyan, ugyanis Kéri Bettina a női 100 m-en elért 11,85-ös eredményével kvalifikálta magát a július 11. és 14. között Svédországban rendezendő utánpótlás Eb-re. Fontos megjegyezni, hogy Bettina a 4x100 m-es nemzeti váltónak is tagja. Ugyanitt a 800 m-es férfi síkfutásban biztos győzelmet aratott Kiss Gergő Xavér 1:50,32-es időeredménnyel.

Kéri Bettina - Fotó: Stupián Anikó (archív)

Szintén kiemelkedő eredményt mutatott Nick Márton 3000 méteres akadályfutásban (9:17,11), aki a versenyszámában harmadikként ért célba, s megközelítette az utánpótlás Eb-szintjét is. Az ifjú titánnak még két lehetősége lesz a szint teljesítésére.

Az ifjúsági liga 2000 méteres akadályfutásában a fiúknál és a lányoknál is SVSE versenyző nyakába akasztották az aranyat: Tóth Márton (6:36,08) és Koncz Kata (7:20,39) sem talált legyőzőre. Nem megfeledkezve Sigmond Sára (8:13,54) teljesítményéréről sem, aki ezúttal a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

Bartha-Kéri Bianka ragyogó futása

Múlt vasárnap rendezték Németországban az 55. Internationales Pfingstsportfest - Rehlingen-Siersburg elnevezésű nemzetközi atlétikai versenyt, amelyen Bartha-Kéri Bianka a 2:03,20-as idei legjobb eredményével az előkelő, ötödik helyen zárt.

Kéri Bianka az élen - Fotó: Stupián Anikó (archív)

Visszatekintő

Bartha-Kéri Bianka május végén Lengyelországban is bizonyított Kiss Gergő Xavér egyesületi társával karöltve. A Turnov városában rendezett Memorial Ludvíka Danka elnevezésű versenyen mindketten 800 m-es síkfutásban mérették meg magukat. Bianka könnyed futással szerezte meg az első helyet (2:05,89), Kiss Gergő Xavér pedig erős mezőnyben, jó futással lett harmadik (1:48,77).

Az SVSE edzője, Stupián Anikó hangsúlyozta, egyesületük minden versenyzőjére büszke, s reméli, hogy a jövőben is hasonló szép eredményeket érnek majd el.