Visszatér a Veszprém a SEHA-ligába

  • Telekom Veszprém
  • 2019.06.12
  • 10:51
A Telekom Veszprém kézilabdacsapata két év kihagyás után, a 2019/20-as idényben ismét visszatér a SEHA-ligába – jelentették be a felek a veszprémi Betekints Wellness és Konferencia Hotelben tartott szerda délelőtti hivatalos sajtótájékoztatón.

Szerdán ebédidőbe nyúlóan hivatalos sajtótájékoztatót tartott a Betekints Wellness és Konferencia Hotelben a Veszprém Handball Team Zrt.: az esemény témái között szerepelt a Telekom Veszprém 2018/19-es szezonjának értékelése, valamint a tájékoztatás a 2019/2020-as versenysorozatokban való szerepléseikről és a kézilabdacsapat végső játékoskeretéről.

Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az egyesület abszolút büszke lehet a mögöttük hagyott idényben mutatott teljesítményére, hiszen sikerült visszahódítaniuk a magyar bajnoki címet, illetve ezüstérmet szereztek a legrangosabb sorozatban. Rámutatott, hogy ezeket az eredményeket nemcsak a vezetőség, hanem a játékosok is szó nélkül aláírták volna tavaly októberben.

Azonban kiemelte, hogy szemléletváltás nélkül a siker is elmaradt volna: háláját fejezte ki a leköszönő sportigazgató Gulyás Istvánnak, a másodedző Perez Carlosnak, valamint a vezetőedző David Davisnak, hogy közös munkásságukkal segítettek visszatalálni a bakonyi játékosoknak önmagukhoz. Reményét fejezte ki, hogy ezzel a hittel, amellyel most rendelkeznek a kézilabdázói, a jövőben a legfényesebb eredményre is képesek lesznek majd.

Gulyás István és dr. Csík Zoltán

Gulyás István, a Veszprém Handball Team Zrt. leköszönő sportigazgatója elmondta, hogy testileg-lelkileg nagyon tartalmas és meghatározó idényt zártak. Hangsúlyozta, örül Nagy László kinevezésének, s mivel ő is marad a Telekom kötelékében (a második csapat vezetőedzőjeként), Nagy ezek után is bármikor számíthat majd rá. Hozzátette, hogy Davis érkezésével egyben az öröm is visszatért a csapathoz: kulcsszerepe volt a spanyol szakembernek abban, hogy pozitív irányba dőlt a mérleg nyelve, de elmondta, hogy Laci munkássága is elengedhetetlen volt az öltözői jó hangulat visszaállításához.

David Davis

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője köszönettel fordult mindenki felé, aki bármit is tett a csapat sikeressége érdekében. Elmondta, ez nem csak az ő érdeme: a Veszprém akár egy család, mindenki segít mindenkinek. Hangsúlyozta, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy elfoglalta pozícióját, tisztában volt a feladatával. Hozzátette, természetesen gyötörte a BL-döntőben elszenvedett vereség, de belátta: abszolút boldog évet zártak, hatalmas sikerként értékelik az ezüstöt, jövőre pedig mégtöbbet dolgoznak majd, hogy az aranyat is megszerezhessék.

Nagy László

Nagy László, a Veszprém Handball Team Zrt. jövőbeli sportigazgatója David Davis vezetőedző munkásságát méltatta. Rámutatott, hogy a siker a spanyol edzővel együtt érkezett az egyesülethez. Majd pedig reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezendő időszakban is hasonló szép eredményeknek örvendhet majd a gárda.

dr. Csík Zoltán és Sinisa Ostoic

Mindezek után dr. Csík Zoltán bejelentette, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata két év kihagyás után, a 2019/20-as idényben ismét visszatér a SEHA-ligába: felkérte Sinisa Ostoicot, a SEHA - Gazprom Liga vezérigazgatóját, hogy ismertesse az újdonsült kiírást.

Sinisa Ostoic elmondta, nagyon boldog, hogy a Telekom Veszprém ismét visszatér a ligába. Hangsúlyozta, hogy nagyon kemény tárgyalások folytak mindkét oldalról, de a megegyezésük eredményes volt. Végül elárulta, hogy a 2019/20-as kiírásban tizenkét csapat, két hatos csoportban küzdhet majd meg egymással.

Ezek után pedig Nagy László ismertette a jövőévi hivatalos keretet, s dr. Csík Zoltánnal karöltve egy új játékost is bemutattak: a cikket itt olvashatják.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 18. 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »