Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

A Rosztov-Don lesz a Győr ellenfele a döntőben

2019. május 11. 20:39 // Forrás: MTI
Az orosz Rosztov-Don lesz a címvédő Győr ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, miután a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő első játéknapján 27-25-re legyőzte a francia Metz csapatát.

A két együttes szombaton találkozott egymással hetedszer, az oroszok egy döntetlen és öt vereség után először nyertek a franciák ellen.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:
Rosztov-Don (orosz) - Metz HB (francia) 27-25 (15-8)
a legeredményesebb játékosok: Vjahirjeva 7, Abbingh 5, Managarova, Bobrovnyikova 4-4, illetve Zaadi 9, Houette 5, Niombla, Flippes 4-4

A középdöntőben a Metz házigazdaként 29-25-re, idegenben pedig 26-18-ra legyőzte a Rosztovot, ezúttal viszont az oroszok lényegesen jobban kezdtek, hatékonyabban támadtak és jobban védekeztek (7-3). Az idény legjobb edzőjének megválasztott Emmanuel Mayonnade két időkérése ellenére sem változott a játék képe, az oroszok a holland Lois Abbingh vezérletével magabiztosan vezettek a szünetben.

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

A második félidő elején egy 6-1-es sorozattal felzárkózott a korábbinál sokkal pontosabban játszó Metz, amely Grace Zaadi vezetésével jól használta ki ellenfele hibáit. A török játékvezetői páros tévedései mindkét csapat játékosait, illetve a közönséget is bosszantották.

A hajrában megtört a franciák lendülete, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

A Rosztov-Don vezetőedzője a spanyol Ambros Martín, akinek az irányításával a Győri ETO a Bajnokok Ligáját négyszer, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször nyerte meg 2012-től tavaly nyárig. A spanyol szakvezető az SD Itxako edzőjeként 2009 és 2012 között hatszor találkozott az ETO-val, amelyet akkori csapata - két döntetlen és három vereség mellett - csak egyszer győzött le.

A Győri ETO nyolcadik alkalommal jutott a BL-döntőbe, a Rosztov tavaly volt először elődöntős, és az idei lesz az első fináléja.

A magyar csapat mérlege eddig négy győzelem és két vereség a Rosztov ellen.

korábban:
Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 31-22 (18-8)

a vasárnapi program:
a 3. helyért: Vipers Kristiansand-Metz HB 15.15
döntő: Győri Audi ETO KC - Rosztov-Don 18.00

vehirsport.hu
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. ma 4:03 Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Telekom Veszprém Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.  tegnap 22:54 Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Telekom Veszprém Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Ahogy az elmúlt kiírásban, a Telekom Veszprémnek idén sem sikerült kiharcolnia a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében való szereplést. Az „Építők” a sorozat negyeddöntőjének szerda esti visszavágóján 33-28-ra kikapott a dán Aalborg Handbold vendégeként, így összesítetésben 64-60-ra alulmaradt a párharcban. tegnap 20:24 Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti kettős győzelemmel jutott tovább a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjéből. 2024. április 30. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.