Másodszor is legyőztük a dánokat

  • futsal
  • 2019.04.28
  • 09:01
  • MTI
A pénteki 3-0-s győzelem után szombaton 3-2-re nyert a dán válogatott ellen futsalcsapatunk a Gabányi-sportcsarnokban.

Pénteken a második félidőben biztosította be sikerét a magyar futsalválogatott, amely Harnisch Ákos duplájával és Nagy Imre góljával 3-0-ra verte ellenfelét. A szombati visszavágón a dánok tudatosabban játékkal rukkoltak ki, ennek ellenére az első 3-4 percet kivéve irányítottuk a mérkőzést. A kapu előtt azonban sokat hibáztunk, utolsó átadásaink nem voltak pontosak, így nagy helyzet nem alakult ki a dán kapu előtt.

Az ellenfél kontrái viszont veszélyesek voltak, többször is Alasztics Marcellnak kellett védenie (aki egyébként a meccs előtt vette át a tavalyi év legjobb kapusának járó elismerését). Egy alkalommal azonban már kapusunk sem háríthatott, a dánok egy éles szögből leadott lövéssel szereztek vezetést (0-1).

Fotó: MLSZ

A folytatásban támadásban öt a négy elleni játékkal próbálkoztunk, és a fordulás után sikerült egyenlítenünk, Gál István volt eredményes egy labdaszerzés után (1-1). A dánok is öt a négyben támadtak, és egy egyéni hibát követően ismét előnybe kerültek (1-2).

Mi is folytattuk az emberfölényes támadásainkat, és egy szabadrúgás után Dróth Zoltán egyenlített (2-2), majd négy perccel a vége előtt Dróth megszerezte saját maga második gólját is, ami már a magyar válogatott vezetését jelentette (3-2). A hátralévő időben a dánok hiába támadtak öt mezőnyjátékossal, nem tudtak helyzeteket kialakítani, a magyar csapat megnyerte a találkozót.

– Akárcsak pénteken, ezúttal is sok hibát vétettünk az utolsó átadásoknál, nem volt megfelelő a koncentráción. Örülök, hogy a mérkőzésen jól reagáltunk az öt a négyes szituációkban, és újabb értékes győzelmet arattunk. Az elmúlt egy évben lejátszott 18 felkészülési mérkőzésünkből tizenegyet megnyertünk, ez a magyar válogatottól mindenképpen jó eredmény, bízom benne, hogy az őszi vb-selejtezőkön is eredményesek tudunk majd lenni – értékelt a mérkőzés után Turzó József.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Dánia 3-2 (0-1)
Magyarország: Alasztics Marcell - Soltész István, Nagy Imre, Dróth Zoltán, Fekete Olivér. Cserék: Varsányi Áron, Tatai József, Komáromi Péter, Harnisch Ákos, Vas Ádám, Pál Patrik, Bencsik Ádám, Gál István, Fekete Márk, Rábl János, Siska Gergő