Vereség emelt fővel

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2014.05.12
  • 21:47
Három másodperc választotta el a hat mezőnyjátékossal játszó Veszprémet a büntetőpárbajtól a futsal NB I bronzmeccsén. Negyedikként zárt a Madarász-csapat.

Ahogy néhány nappal korábban írtuk, fennállásának legnagyobb sikerére készült az 1. Futsal Club Veszprém, amely hétfő este az Aramis gárdájával csapott össze az élvonal bronzmeccsén. A mieink esélyeit növelte, hogy a párharcról döntő egyetlen találkozót – az alapszakaszban elért helyezéseknek köszönhetően – a bakonyi megyeszékhelyen rendezték. Az azonban alaposan megnehezítette Madarász János vezetőedző dolgát, hogy – eltiltás, betegségek és sérülések miatt – mindössze hat mezőnyjátékosára számíthatott.

A képre kattintva galéria nyílik!

Ennek ellenére álomszerűen kezdődött a csaknem telt házas összecsapás, hiszen Finta már az első percben megzörgette a budaörsiek hálóját. Igaz, gyorsan érkezett a válasz, Frank Péter is gólra váltotta az övéi első helyzetét. A folytatásban alább hagyott az iram, úgy tűnt, hogy mindkét alakulat a biztonságra helyezi a hangsúlyt.

A játékrész hajrájára aztán felpezsdült a játék. Öttel a szünet Sámson szerezte meg a vendégek vezető gólját, ám Finta azonnal egalizált. Másfél perccel a szünet előtt mintaszerű ellentámadást vezettek a bakonyiak: Finta és Veisz szépségdíjas összjátékát követően Tatai szerzett ismét előnyt. De a fordulatoknak még mindig nem volt vége, Németh tizenegy méterről eleresztett bombája utat talált a gólvonal mögé, kialakítva a 3-3-as félidei állást.

Kapusbravúrokkal kezdődött a második felvonás, előbb Kasza mutatott be két nagy védést, majd Sikur fogta Boromisza Dániel lövését. A két mezőnycserével játszó FCV – dacolva a fáradtsággal – kiválóan küzdött. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de sokáig érintetlenek maradtak a hálók. Ebben nagy szerepe volt Kaszának, aki ihletett formában védett. A 30. minutumban aztán már ő sem tudott segíteni, szögletrúgást követőn Németh lövése landolt a hazai hálóban. A bakonyiak mindent elkövettek a hajrában, törekvéseiket pedig siker koronázta. A kapujából kilépő Kaszától indult az akció, majd Boromisza passzából Szabadfi lőtt közvetlen közelről a kapuba (4-4).

Következett a kétszer öt perc hosszabbítás, melynek krónikájához hozzátartozik, hogy ekkor már mindkét gárda öt-öt szabálytalanságnál járt. Így nagyon ügyeltek a résztvevők, hogy a játékvezetők ne fújhassák be a tízméterest érő hatodik faultot. Lélekben már mindenki a büntetőpárbajra készült, amikor három másodperccel a hosszabbítás vége előtt a vendégek kontrát vezethettek, a brazil Roni pedig nem hibázott... A bronzérem így az Aramisé lett, de a kiváló idényt futó Veszprémnek is óriási dicséret jár.

Futsal NB I, bronzmérkőzés:
1. Futsal Club Veszprém–Aramis SE  4-4 (3-3) - hosszabbítás után: 4-5
Március 15. utcai csarnok, 900 néző. Vezette: Kovács G. (Rózsa, Stumpf).
Veszprém: Kasza – Finta, Tatai, Boromisza D., Bényi. Csere: Weisz, Szabadfi. 
Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Sikur – Frank P., Frank T., Németh P., Roni. Csere: Vattamány, Takács, Birinyi, Sámson, Korozmán, Sajbán, Gorjánácz, Szimcsák. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Finta (1., 17.), Tatai (19.), Szabadfi (38.), ill. Frank P. (3.), Sámson (16.), Németh P. (20., 30.), Roni (50.).

Edzői nyilatkozatok

Madarász János: – Gratulálok az Aramisnak a bronzéremhez. A Jóisten valamiért nem akarta, hogy mi nyerjünk ma, hiszen a mérkőzéshez közeledve folyamatosan fogyatkozott a csapatom. Hat emberrel pedig képtelenség ezt a sportágat játszani. Ettől függetlenül mindent kihoztunk a mérkőzésből, a játékosaim valódi hősök. Nagyon sajnálom, hogy a szurkolóinknak nem tudtunk örömet szerezni.

Frank Tamás: – Érezhető volt a játékunkon, hogy egy hónapot kihagytunk. A Veszprém jól játszott, nagyon sajnálom, hogy nem tudtak teljes csapattal kiállni, hiszen úgy lett volna igazán fair a találkozó. S az is furcsaság, hogy egy meccsen dőlt el a párharc. Nagyon örülök a bronzéremnek, úgy érzem, megérdemeltük. Igaz, a Veszprém is rászolgált volna, a végjátékban azonban mi voltunk a szerencsésebbek. Gratulálok a riválsunknak, különösen Madarász Jánosnak, aki óriási munkát végzett.


A mérkőzés előtt írtuk: Feltehetik a koronát a teljesítményükre

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 7
2. 1. FC Veszprém 6
3. Nyírgyulaj KSE 5
4. Aramis SE 3
5. BME-BT FC 1
utolsó módosítás 2019. február 21. 09:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. február 13. 14:54
tovább »