Pályán a Magyar Kupa ezüstérmese!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.03.09
  • 07:30
Az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn a BME vendéglátójaként kezdi meg szereplését az NB I rájátszásában.

A bakonyiak legutóbb a Magyar Kupa Szigetszentmiklóson rendezett négyes döntőjében léptek pályára február 23-24-én. Mint ismert, Madarász János tanítványai az elődöntőben 3-0-ra legyőzték a Dunaferrt, a fináléban pedig hatalmas csatában, hosszabbítást követően hajtottak fejet az esélyesebbnek kikiáltott Berettyóújfaluval szemben (3-4).

– Közvetlen a finálét követően csalódottak voltak a játékosiam, hiszen ott álltak a siker kapujában, mégsem emelhették magasba a kupát. Nekem azonban nem voltak rossz érzéseim, győztesnek tekintettem az együttesemet. Sokan azt gondolták, hogy könnyen átlép rajtunk a Berettyóújfalu, de nem így történt. Nagyon megszenvedtek ellenünk, s csak nüánszokon múlt, hogy végül ők vitték haza a serleget – tekintett vissza Madarász János.

Megkezdi a rájátszást az 1. FCV

Hétfőn (18.30) már az elő osztályú bajnokságban vár a feladat a bakonyiakra, akik az alapszakaszban elért második helyüknek köszönhetően hat bónuszponttal kezdik a rájátszás küzdelmeit. Méghozzá a B csoportban a Haladás, a Nyírgyulaj, az Aramis és a hétfői rivális BME társaságában. A mieink az alapszakasz során hazai pályán megszenvedtek a fővárosiakkal (3-2), idegenben viszont simán diadalmaskodtak (7-4).

– A BME a masszív védekezésre helyezi a hangsúlyt és kontrákra játszik. A zuhanyhíradó szerint érkezik hozzájuk két-három brazil légiós, azt azonban még nem tudjuk, hogy ellenünk szerepelhetnek-e. De ez nem is számít, mi ugyanis arra készülünk, hogy mindenképpen itthon tartjuk a három pontot – húzta alá a szakember, aki a legerősebb keretével várja az erőpróbát.

A B csoportban egyébként már több meccset is lejátszottak. A minitabellát jelenleg az a Nyírgyulaj vezeti, amely az Aramist és a BME-t is egyaránt 5-1-re verte. A küzdelem tehát roppant élesnek ígérkezik.

– Az a cél, hogy döntőt játsszunk, de nem garantálhatom ezt, hiszen nagyon erősek a riválisok. Egy biztos: mindent elkövetünk ennek érdekében. Az elsődleges vágyunk azonban továbbra is az, hogy a dobogóra fellépjünk. Az is látszik, hogy ha a két „nagy”, a Haladás és a Veszprém botlana a „kisebb” csapatok ellen, akkor nehéz helyzetbe kerülne, hiszen nagy a tülekedés a csoportban. Éppen azért arra törekszünk, hogy hozzuk a papíron kötelezőnek mondható találkozóinkat, aztán ki-ki meccset vívjunk a Haladással.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »