Tatai döntőbe lőtte a Veszprémet!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.02.23
  • 20:02
A veszprémi gólzsák mesterhármasára nem tudott válaszolni a Dunaferr a futsal Magyar Kupa szombati elődöntőjében. A vasárnapi (14.30) fináléban a Berettyóújfalu vár a Madarász-csapatra Szigetszentmiklóson.

2011-es megalakulását követően immáron negyedszer jutott el a Magyar Kupa négyes döntőjébe a veszprémi futsalcsapat, melynek eddigi legjobb eredménye a 2015-ös ezüstérem volt. A hétvégi szigetszentmiklósi torna első elődöntőjében az esélyesebb Berettyóújfalu 4-2-re legyőzte a Haladást. A másik ágon pedig a Veszprém és a Dunaferr küzdött a fináléba kerülésért.

Az erőviszonyoknak megfelelően kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó első időszaka. A dunaújvárosiak birtokolták valamivel többet a játékszert, de igazán nagy lehetőségig nem jutottak. A játékrész derekához közeledve aztán Hosszú lőtt hatalmas kapufát, a kipattanót pedig mellé lőtte.

Fotók: MLSZ

A Veszprém lassanként átvette a találkozó irányítását, egyre több időt töltöttek a felek a Fejér megyeiek kapujának előterében. Jobb oldali szögletet követően Tatai robbant be kiváló ütemben, ám csak az oldalhálót találta el. Máris jött a helyzet a túloldalon: Schmidmajer védte Pál löketét.

A 12. percben Tatai szerzett labdát, majd Márkussal kényszerítőzött gyönyörűen, s lőtt védhetetlenül a hálóba (0-1). Márkus meg is duplázhatta volna a különbséget, ám tiszta helyzetben csúnyán fölé durrantott.

Mindent megtett a Dunaferr, hogy egyenlítsen a pihenő előtt, ám Schmidmajer többször is bravúrral hárított. Egy alkalommal pedig Gyurcsányi tisztázott kritikus helyzetben Pál lövésénél. A végjátékban ismét a bakonyiak veszélyeztettek: előbb az exveszprémi Reveland védett nagyszerűen, majd Tatai sistergős lökete szállt centikkel a felső kapufa fölé.

Nagy elánnal kezdte a második felvonást a Fehér-csapat. Pál kapott kitűnő labdát a hatoson belül, de nem találta el a kaput. A másik ketrec is veszélyben forgott: Komáromi ugratta ki Dávidot, Reveland remek ütemben érkezett és tisztázni tudott.

A folytatásban is a Dunaferr támadott, a Veszprém pedig sorra vezethette a gyors kontrákat. Komáromi egyedül vezethette a labdát Revelandra, ám ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. Kisvártatva Dávid tálalt Bencsik Ádám elé, ez is kimaradt.

A meccs háromnegyedénél Pál vette át a labdát, megtolta, s kevéssel mellé lőtt. Újabb ellentámadást vezetett az 1. FCV, Dávid sajnos hosszan szöktette Gyurcsányit.

Emberelőnyös játékra váltott az Újváros, amire fegyelmezett, hősies védekezéssel válaszolt a Veszprém. A 36. percben Komáromi szerzett labdát, s passzolt Tataihoz, aki a saját térfeléről az üres kapuba helyezett (0-2). Hasonló helyzetben Dávid is betalálhatott volna, de a gurítása elkerülte a kaput. Hamar jóvá tette aztán a hibáját a válogatott kiválóság, aki kettővel a lefújás előtt megszerezte a játékszert, Tataihoz passzolt, aki a harmadik gólját is megszerezte (0-3).

A Veszprém megérdemelten nyert, s készülhet a Berettyóújfalu elleni vasárnapi (14.30) fináléra, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

Futsal Magyar Kupa, elődöntő:
Dunaferr–1. FC Veszprém 0-3 (0-1)
Szigetszentmiklós, vezette: Újhelyi (Czene-Joó, Tolnay).
Dunaferr: Reveland – Öreglaki, Németh P., Pál, Hosszú. Csere: Rigó, Cseresnyés (kapusok), Klacsák, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Csányi, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi. Csere: Spandler, Simon (kapusok), Tar, Márkus, Boromisza D., Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Tatai (12., 36., 38.).

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »