Történelmet írhatnak a futsalosok

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.02.21
  • 17:25
Motiváltan és sikerre éhesen várja a futsal Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjét a Veszprém, amely a szombati (18.00) elődöntőben a Dunaferrel csap össze a fináléba kerülésért.

Legyen szó bármely ország bármelyik csapatsportágáról, meglehetősen ritkán fordul elő, hogy az első osztály négy legjobb csapata alkossa az adott kupasorozat legjobb négy együttesének mezőnyét is. Férfi futsalban most mégis ez történt, hiszen a hétvégi, szigetszentmiklósi négyes döntőbe az NB I alapszakaszának első négy helyezettje – sorrendben a Berettyóújfalu, a Veszprém, a Haladás és a Dunaferr – jutott be. Az első elődöntőben (15.30) a Berettyó és a Szombathely, 18.00-tól pedig a Veszprém és a Dunaferr csap össze a vasárnapi (14.00) fináléba kerülésért.

– Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi fog történi a hétvégén, hiszen négy kiváló alakulat találkozik Szigetszentmiklóson. Valamennyi résztvevő úgy készül, hogy be akar jutni a vasárnapi döntőbe. Természetesen mi is, s remélem, hogy sikerülni is fog ez. Négy hasonló képességű gárda között egészen apró dolgok dönthetnek, s a szerencsének is szerepe lehet. Mi abban bízunk, hogy egyénileg és csapatként is eredményes játékot nyújtunk – fogalmazott Madarász János, a bakonyiak vezetőedzője a vehirsport.hu megkeresésére.

Komáromi Péter és Tatai József is tudja, hatalmas sikert érhetnek el a hétvégén

A Veszprém egyébként már negyedik alkalommal szerepel a sorozat négyes döntőjében. 2012-ben és 2014-ben alulmaradt az elődöntőben, 2015-ben azonban döntőt játszott. Igaz, ott vereséget szenvedett a jóval esélyesebb Győrrel szemben, azonban az akkor megszerzett ezüstérem aranybetűkkel íródott a klub históriáskönyvébe. Az előttünk álló hétvégén pedig ezt a sikert is túlszárnyalhatják Tatai Józsefék.

– Számunkra a legfontosabb a bajnokság, de ha már itt vagyunk, természetesen megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni. Nem kell tüzelnem a srácokat, kellően motiváltak. Lehet érezni a hangulaton, hogy közeledik a kupadöntő. Látom az edzéseken, hogy mindent megtesznek a játékosok a sikerért. Szombaton aztán dől el, hogy ez mire lesz elég. A Dunaferr nagyon agresszív játékot nyújt, amihez alkalmazkodnunk kell. Fehér Zsolt kollégám a találkozó bármely időszakában szívesen alkalmazza az öt a négy elleni játékot. Erre is készülünk, s minden olyan opciót átbeszélünk, amivel meg tudjuk fogni őket, s megtalálhatjuk a gyengepontjaikat – húzta alá Madarász

A szakember szerint nem okozhat gondot együttesének, ha – optimális esetben – két nap alatt két meccset kell vívnia. – Ha döntőbe jutunk, biztosan nem a fáradtsággal lesznek elfoglalva a fiúk. Ez egy nagyon motivált társaság, így ez a fajta terhelés nem okozhat gondot. Egyébként is több olyan rutinos futsalos található a keretünkben, akik ezt már többször átélték. Jelen pillanatban szerencsére mindenki egészséges, s mindenki játszani akar. Azok is, akik most épültek fel. Valamennyien átérzik a tét súlyát. Remek hangulat és sok szurkoló vár minket, várjuk a kihívást. Meg akarják mutatni a fiúk, hogy jó csapatot alkotnak.

A másik elődöntőben tehát a bajnokságban veretlen Berettyóújfalu és a Haladás csap össze. – A Berettyót érzem esélyesebbnek, hiszen a négy légiósuk jelentős játékerőt képvisel, s a hazai játékosaik is kiválóak. De biztos vagyok benne, hogy a Haladás is alaposan felkészül, ezért kiélezett csatára számítok. Ebben a párharcban sem érzek olyan jelentős tudásbeli különbséget, amilyen például éveken át húzódott a Győr és a mezőny többi tagja között – vélekedett a bakonyiak mestere, aki hangsúlyozta, egyelőre csak a szombati ellenfél játékából készülnek. Mint fogalmazott, ha megnyerik az elődöntőt, akkor lesz egy estéjük, hogy felkészüljenek a fináléra.


A férfi futsal Magyar Kupa négyes döntő programja
Helyszín
: Szigetszentmiklós, ÁJTI Sport- és Rendezvénycsarnok

Február 23. (szombat) – elődöntő
15.30 MVFC Berettyóújfalu–Kútház-Haladás VSE
18.00 Dunaferr–1. Futsal Club Veszprém

Február 24. (vasárnap)
14.30 Döntő (TV: M4 Sport)

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »