Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ernei nyolc találata is kevés volt a győzelemhez

2019. február 12. 15:26
A Telekom Veszprém U21 28-27-re maradt alul a Szigetszentmiklósi KSK otthonában vasárnap délután, a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának tizenharmadik – előrehozott – fordulójában.

Különösképp oda kell majd figyelnünk a stabilizációra! – nyilatkozott portálunknak a mérkőzést megelőzően a Telekom U21 vezetőedzője, Gulyás István.

A kézilabda másodosztályban a mögöttünk álló hétvégén már pattogásnak is indult a játékszer. Előrehozott mérkőzésen, Szigetszentmiklóson debütálhatott a naptári évben a Gulyás-gárda, amely annak a reményében utazott Pest megyébe, hogy visszavághat, az őszi szezonban hazai pályán elszenvedett háromgólos fiaskóért.

Gulyás István elvárásának eleget téve, hatalmas elánnal vágott neki a veszprémi gárda az ütközetnek. Stabilan védekeztek, s megtaláltak minden apró rést az ellenfél védelmében. Nagy Benedek hűséggel óvta a vendég ketrecet, Ernei vezetésével pedig már két góllal is vezetett a Veszprém (20. perc: 8-10). A precíz kezdést azonban kisebb megingás követett: védekezésben apróbb hibák, támadásban könnyedén eladott labdák születtek, ami azt eredményezte, hogy 13-13-as félidei eredménnyel vonulhattak pihenőre felek.

Ernei Bence hátán cipelte csapatát (Archív fotó)Ernei Bence hátán cipelte csapatát (Archív fotó)

Az öltözőből visszaérkezve kiélezett küzdelem folytatódott a játéktéren. Az újdonsült igazolás, Szűcs Bence többször is ízeltítőt adott tehetségéből (40. perc: 19-18). Azonban mint egy hidegzuhany, úgy érte a veszprémi brigádot az ezt követő tíz minutum: nem találták a szigetszentmiklósiak lassú játékának ellenszerét. A hazaiak, ha nem is kapkodva, de rendszerint eredményes támadásokat vezettek, míg a vendég Veszprém belehibázott az adódó lehetőségeibe (50.perc: 24-21). A piros-fehérek viszont nem adták fel, emberelőnyös játékra váltottak, de ezen a vasárnap délutánon sajnos ez is kevés volt a győzelemhez (28-27).

A Gulyás-duó tanítványai már készülhetnek is a javításra, ugyanis most vasárnap (11.00) a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát fogadják majd a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 13. forduló:
Szigetszentmiklósi KSK–Telekom Veszprém U21 28-27 (13-13)
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Natkai Norbert, Szalay Zoltán.
A Szigetszentmiklós legjobb góldobói: Nagy 5, Milovits 5, Korsós 4, Éliás 4. Edzők: Kökény, Éliás.
A Veszprém legjobb góldobói: Ernei 8, Kurucz 4, Bendicsek 3. Edzők: Gulyás István, Gulyás Péter.
Kiállítások: 2 perc, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/0, ill. 3/2.

Így értékelt az edző:

Gulyás Péter: – Sajnos rossz felfogásban, rossz szellemben kézilabdáztunk. Az ellenfél lassú játékát szoknunk kell még, a folytatásban pedig sokkal többet várok egyes játékosaimtól.

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. 2024. április 25. 20:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.