„Tét nélküli” vereség

  • futsal
  • 2019.02.11
  • 20:16
A Tatai Józsefet, Komáromi Pétert, Spandler Mátyást, illetve Boromisza Dánielt is nélkülöző Veszprém 3-2-re alulmaradt a Nyírgyulaj vendégeként a futsal NB I alapszakaszának utolsó fordulójában.

A veszprémi futsalcsapat már pénteken bebiztosította második helyét az NB I alapszakaszában, miután az éllovas Berettyóújfalu az utolsó forduló első meccsén 5-3-ra legyőzte a Dunaferrt.

A Nyírbátorba látogató bakonyiak sárga lapos eltiltás miatt nem számíthattak Tatai Józsefre, aki – holtversenyben a dunaújvárosi Fekete Róberttel – 31 találattal az élen zárta a bajnokság első „felvonásának” góllövőlistáját. Szintén nem állhatott Madarász János edző rendelkezésére a sérült Spandler Mátyás, Komáromi Péter, illetve Boromisza Dániel.

Az ötödik percben a hazaiak szereztek vezetést, Nagy Bence mattolta a fiatal Simon Dánielt, aki a folytatásban több bravúrt is bemutatott. A veszprémiek küzdöttek az egyenlítésért, amit hárommal a szünet előtt – Tar góljának köszönhetően – el is értek. Nem örülhettek azonban sokáig, ugyanis Nagy újabb találatával azonnal visszavette előnyét a Nyírgyulaj (2-1).

A némileg tartalékos veszprémiek pont nélkül maradtak (archív fotó)

A második felvonásban meg is duplázta előnyét a vendéglátó, Siska Gergő volt eredményes a 28. minutumban (3-2). Megint gyorsan jött a válasz, ezúttal Tar szerezte meg második gólját. Többször pedig már nem zörrentek a hálók. Az 1. FCV tehát vereséggel zárta az alapszakaszt, de a helyezések és a rájátszásbeli bónuszpontok szempontjából ennek már nem volt jelentősége.

A záró körben a Haladás 5-1-re legyőzte az Aramist, amely így a harmadik helyen zárt. Ez azt jelenti, hogy a hat bónuszponttal kezdő Veszprém az élcsapatok közül a négy egységgel rajtoló szombathelyiekkel csatázik a rájátszásban.

Futsal NB I, alapszakasz 18. (utolsó) forduló:
Nyírgyulaj KSE–1. FC Veszprém 3-2 (2-1)
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok. Vezette: Belicza (Takács, Boda).
Nyírgyulaj: Pallai – Vlasovics, Klusin, Fekete V., Siska. Csere: Opre (kapus), Szabó, Vass, Kántor, Nagy B., Sánta, Pazonyi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Veszprém: Simon – Márkus, Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R. Csere: Schmidmajer (kapus), Tar, Dávid, Gyurcsányi, Erdősi. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Nagy B. (5., 17.), Siska (28.), ill. Tar (17., 29.).

Így folytatódik az NB I

A mezőny innentől két ötcsapatos csoportra oszlik, az egyikben a tabella 1., 4., 5., 7. és 9. helyezettje, a másikban a 2.,3., 6., 8. és 10. helyezettje szerepel. A csapatok bónuszpontokat (6, 4, 3, 2, 1) kapnak az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően. A két csoportban nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következik a bajnokság harmadik szakasza, a helyosztók: a két csoportelső a bajnoki címért játszik három nyert meccsig tartó párharcot, míg a másodikak a bronzéremért, a harmadikak az 5. helyért, a negyedikek a 7., az ötödikek pedig a 9. helyért küzdenek meg egymással két nyert meccsig tartó párharcban.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »