Nagy László: nincs mese, nyernünk kell!

  • Telekom Veszprém
  • 2019.02.05
  • 11:23
  • Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat
Egy egygólos „győzelmecskével” is beérné a Barcelona elleni szombati (17.30) hazai BL-rangadón a Telekom Veszprém csapatkapitánya, akinek kétféle jövőképe is van, de most csak március 2-ig néz előre.

Március 3-án betöltött 38 életévével és több mint két évtizedes profi pályafutással, annak csúcsaként pedig két BL-győzelemmel a háta mögött Nagy Lászlót egyre gyakrabban foglalkoztatja az a kérdés, hogy közelgő visszavonulása után miként alakul a versenysport nélküli élete. Nyilatkozataiból és helyesbítéseiből némi bizonytalanságra is következtetni lehetne, amire a sportág termetével és tudásával is kiemelkedő alakja azt mondja, hogy két jövőképe is van, és az egyik jobb a másiknál. Egyelőre azonban csak március 2-ig néz előre, semmi másra nem összpontosít, csupán klubcsapata soron következő BL összecsapásaira.

Huszonegy nap leforgása alatt mind a négy hátralévő Bajnokok Ligája mérkőzését lejátssza a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, amelyekből a két hazait feltétlenül hoznia kell, de a teljes biztonságot és a jó pozíciót egy parádés négyből-négyes győzelmi sorozat jelentené.

Nagy László az egygólos győzelmet is elfogadná a Barca ellen

A csapat a ludas

– Lehetne kibúvókat keresni, de minek, amikor mindenki tudja, beleértve minket, a játékosokat is, hogy mi vagyunk a ludasok az elhullajtott pontokért, főképpen a Vardartól és a Löwentől elszenvedett hazai vereségekért – ismerte el az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Nagy László. – A cél viszont továbbra is a négyes döntőbe jutás, amihez szombaton először is a Barcelonát kell kétvállra fektetnünk. Mindkét csapat sorait megritkította a nemrég zárult világbajnokság. Elfogult vagyok a csapatommal szemben, ezért engem most csak az aggaszt, hogy Jamali kidőlt a sorból, ahogy Toft Hansen is, aki már tavaly ősszel sem volt teljesen rendben. Lékai Máté kapott egy jókorát a combjára a világbajnokságon, de játékára már számíthatunk, remélhetőleg hamarosan a világbajnokságot kihagyó Tönnesenre is. Szombaton a csoportelső és biztos továbbjutó Barcelona érkezik a Veszprém Arénába, akiktől tavaly idegenben három góllal kikaptunk. Nincs mese, most nyernünk kell, én a magam részéről egy egygólos „győzelmecskével” is beérném. Kellene a siker útravalónak Szkopjéba, mert a Vardarral szemben is van törleszteni való – hangsúlyozta a csapatkapitány.

A Veszprém jelenleg a negyedik helyen áll a BL „A” csoportjában, azonos pontszámmal a Löwennel és a Kielcével. Eddigi mérlege hat győzelem és négy vereség.

Többtényezős kudarc

Visszatekintve a világbajnokságra, Nagy László elismerte, hogy a csapat egyik rangidőseként a tervezettnél jóval többet töltött a pályán, azt viszont gyorsan hozzátette, hogy ezt a küldetését így is a legjobb tudása szerint igyekezett teljesíteni.

– Nem bírtunk az egyiptomiakkal, és már akkor sejteni lehetett, hogy a 30-30-as döntetlenért súlyos árat fizethetünk, ám a kudarcunknak ennél sokkal több összetevője volt. Sajnálom, hogy így alakult, az meg az én balszerencsém, hogy az eltervezettnél végül is jóval több energiát mozgósítva sem tudtam célját megvalósító válogatott tagja lenni. Megviselt mindenkit a fiaskó, de most már csak előre szabad nézni. Tisztában vagyunk az előttünk álló négy BL mérkőzés súlyával, miközben már most az jár a fejünkben, hogy márciusban négy nap alatt előbb Tatbányán, majd Szegeden kell kihomorítanunk.

Alázattal és örömmel

Bármikor is érkezik el a „záróra” napja, Nagy Lászlónak az égvilágon semmitől sem kell tartania, hiszen a kisujjában van a kézilabda tudománya, ajánlólevélként a 200-nál is több válogatottságának tapasztalata, a nyelvtudása, a kapcsolati tökéje és a hibátlan elfogadottsága.

– Úgy látom, hogy nemcsak a klubom, hanem a szövetség is számít rám a távolabbi jövőben, és erre csak büszke lehetek. Akármerre is vezet az utam, a rám bízott munkát örömmel és alázattal fogom elvégezni, ez a véremben van – hangsúlyozta Nagy László.

Forrás: Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 20
2. Telekom Veszprém 16
3. Vardar Szkopje 15
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 7
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. február 21. 11:46
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 38
2. Telekom Veszprém 28
3. Grundfos Tatabánya KC 23
4. Csurgói KK 20
5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 19
6. Balatonfüredi KSE 18
7. FTC 16
8. Sport36-Komló 15
9. Dabasi KC VSE 10
10. DVTK-Eger 10
11. Ceglédi KKSE 9
12. Mezőkövesdi KC 6
13. CYEB Budakalász 6
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. február 19. 20:04
tovább »