Döcögős kezdés után sima siker

  • Telekom Veszprém
  • 2019.02.02
  • 19:57
A vendéglátó Csurgó csak bő húsz percig tudta megnehezíteni a Telekom Veszprém dolgát, amely végül hét góllal nyerte a 2019-es év első bajnokiját.

A Csurgó otthonában kezdte meg – remélhetőleg hosszú és dicsőséges – tavaszi hadjáratát a Telekom Veszprém kézilabdacsapata szombat este az NB I-ben. Mint arról korábban beszámoltunk, a világbajnokságon megsérült René Toft Hansen és Jamali Iman az idény során már nem léphet pályára.

A kézsérülés után lábadozó Kent Robin Tönnesen viszont hamarosan visszatérhet, bár ez alkalommal még nem kapott szerepet. Momir Ilic is hiányzott a tizenhatos meccskeretből is, amelybe a fiatal beállós, Dávid Márk és a jobbátlövő, Kurucz Máté is bekerült.

A vb-t végig játszó Nagy László pedig nemcsak a keretben, a kezdőcsapatban is ott volt, sőt, az első találatot is ő jegyezte. Mackovsek és Gajic révén kétgólos vezetésre tett szert a Telekom, ám Asztrasapkin és Vasic révén egyenlített a tabella ötödik helyén álló házigazda (7. perc: 3-3). Ismét kettőt lőttek a veszprémiek, de jobbszárnya révén ezúttal is egalizált a rivális.

Manaszkov kilenc gólt lőtt - Fotó: Vörös Dávid - telekomveszprem.hu

A Telekom támadásban és védekezésben sem találta a mérkőzés ritmusát. A jól védő Mikler bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne vezessenek a Somogy megyeiek. Manaszkov góljára Asztrasapkin, Blagotinsekére pedig Vasic válaszolt (17. perc: 7-7).

A folytatásban is kiválóan tartotta magát a Csurgó, nyolccal a szünet előtt is csak egy volt közte (9-10). Manaszkov dupláját követően először vezetett hárommal a magyar rekordbajnok, időt is kért Bencze József. Asztrasapkin szépített, de Vasvári kétperces kisbüntetését kihasználva újra kettőt vágott a Telekom (28. perc: 10-14). A tempót váltó Veszprém megőrizte négygólos fórját a szünetig. Aggodalomra legfeljebb Blagotinsek fejsérülése adott okot, a szlovén óriásnak ugyanis felszakadt a szemöldöke egy ütközést követően.

A második felvonás elején Strlek és Marguc rohamozott a két szélen, a kapuban pedig immár Sterbik állt. A szlovén jobbszélső azonnal főszereplővé is vált, hiszen két hetest is értékesített, majd Hanusz gólját követően akcióból is megvillant kétszer (36. perc: 12-19). Szerencsére Blagotinsek – hatalmas kötéssel a fején – is játékra jelentkezett, majd kisvártatva gólt is szerzett. Másodjára is időt kértek a hazaiak, de már nem tudtak közelebb lopódzni, a találkozó kétharmadánál – megint csak Marguc hetesével – megint hét volt közte (15-22).

Zaponsek is remekelt a hazai kapuban, így nem nyílt tovább az olló a felek között, nyolcnál nagyobb különbséget nem tudott kiharcolnia a Davis-csapat (47. perc: 17-25). A mieinknél a kilenc góllal záró Manaszkov remekelt, a túloldalon pedig Hanusz, valamint az egyaránt veszprémi nevelésű Szeitl és Varjú lendített együttese szekerén. Utóbbi háromszor is beköszönt, így nyolccal a vége előtt hatra csökkent a differencia (21-27). Ennél több azonban nem volt a csurgóiakban, a Veszprém izgalommentes végjátékot követően héttel nyert (24-31).

Nagy Lászlóék tehát győzelemmel kezdték a tavaszi idényt. Egy hét múlva a Bajnokok Ligája 2019-es küzdelmeit is elrajtolnak, a bakonyiak vendége a csoport élén álló Barcelona lesz.

Férfi kézilabda NB I, 14. forduló:
Csurgói KK–Telekom Veszprém 24-31 (11-15)
Csurgó, 1000 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Csurgó: Zaponsek – Vasic 4, Asztrasapkin 6, Oslak 1, Hadziomerovic, Cehte, Kovacevic 1. Csere: Vasvári, Toskic 1, Nagy Sz., Kerkovits 2 (1), Hanusz 4, Szeitl E. 1, Varjú 3, Farkas 1. Vezetőedző: Bence József.
Veszprém: Mikler – Gajic 3 (2), Nagy L. 4, Blagotinsek 2, Mackovsek 3, Terzic, Manaszkov 9. Csere: Sterbik (kapus), Nenadic 1, Nilsson, Lékai 2, Strlek, Marguc 7 (5), Kurucz. Vezetőedző: David Davis.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 7/7.