Világklasszisok ellen a futsalválogatott

  • futsal
  • 2019.01.28
  • 19:32
  • MLSZ
A magyar futsalválogatott – négy veszprémivel a soraiban – kedden és szerdán is megmérkőzik a kétszeres világbajnok és hétszeres Európa-bajnok spanyolokkal Cordobában.

A Turzó József vezette futsalválogatott idei első felkészülési mérkőzéseit Spanyolországban játssza, ahol a házigazdák, vagyis a világ egyik legjobb együttese ellen lép pályára – írta az mlsz.hu. A szövetségi kapitány nincs könnyű helyzetben, mert amellett, hogy világklasszisokkal telitűzdelt ellenfél vár a mieinkre, csapatunk több alapembere nélkül utazott el hétfőn Cordobába – a hat hiányzó között van a mieink legjobbja, Dróth Zoltán is.

Turzó József a hiányzók helyére több újoncot is meghívott a keretbe, a DEAC-os Kondás Kristóf, az aramisos Boznánszky Gábor és az MVFC-t erősítő Takács Zoltán is debütálhat a válogatottban.

Fotó: MLSZ (archív)

– Nehezen állt össze a mostani keret, több alapemberünk is megsérült a napokban, ezért rájuk nem számíthatunk a spanyolországi mérkőzéseken. Ennek a jó oldala, hogy újabb játékosokat nézhetünk meg nemzetközi mérkőzésen, vagyis folytathatjuk azt a csapatépítést, amit egy évvel ezelőtt kezdtünk meg a válogatottnál. A spanyolok a legerősebb keretükkel készülnek ellenünk, ezért roppant nehéz mérkőzés vár ránk. Szeretnénk azonban megmutatni, hogy a világ legjobb csapatai ellen is megálljuk a helyünket, abban bízom, hogy a problémáink ellenére két jó mérkőzést tudunk játszani a spanyolokkal – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József.

A két válogatott keddi mérkőzése 19.00 órakor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Szerdán 20.30-tól mérkőznek meg egymással a csapatok.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:
Varsányi Áron (Csömör)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:
Dávid Richárd (Veszprém)
Komáromi Péter (Veszprém)
Kondás Kristóf (DEAC)
Tatai József (Veszprém)
Hajmási Milán (Haladás)
Miklós Tamás (Székelyudvarhely)
Klacsák Bence (Dunaferr)
Boznánszky Gábor (Aramis)
Boromisza Dániel (Veszprém)
Takács Zoltán (MVFC)
Siska Gergő (Nyírgyulaj)
Rábl János (MVFC)

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »