Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A magyar válogatott tíz góllal legyőzte Angolát

2019. január 13. 19:26 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-24-re legyőzte Angola csapatát a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Koppenhágában.

A két együttes második egymás elleni meccsén a második magyar siker született.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Magyarország-Angola 34-24 (18-8)
Koppenhága, 6000 néző, v.: Kolahouzan, Mousavian Nazhad (irániak)
Magyarország: Mikler - Hornyák 2, Bodó 3, Bánhidi 2, Lékai 2, Nagy L. 1, Bóka 5, cserék: Ilyés, Sipos 1, Jamali 4, Balogh Zs. 4, Juhász Á. 3, Császár 4, Ancsin 2, Ligetvári 1, Székely, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics
lövések/gólok: 47/34, illetve 48/24
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/2
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A szokatlanul hangulattalan pénteki magyar-argentin mérkőzéssel ellentétben a több mint száz magyar szurkoló ezúttal nem a saját helyéről, hanem ugyanabból a szektorból figyelte a találkozót, így sokkal jobban tudták biztatni a nemzeti csapatot.

Mivel a magyarok csupán döntetlennel (25-25) kezdték a tornát, Angola pedig nagy meglepetésre legyőzte Katart (24-23), nagy küzdelemre lehetett számítani, ami az első percekben igazolódott is, ám később Mikler Roland védései, illetve két perc alatt három gól megnyugtatta a csapatot (4-1).

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

Az előző meccsel ellentétben a magyar válogatott most törekedett a gyors ellentámadásokra, és a szélsők is több szerephez jutottak. A támadás és a védekezés közötti átmenetben ezúttal nem hármat, csak egy játékost cseréltek a szövetségi kapitányok, ez is elősegítette a gyors kézilabdát.

Az angolaiak szakvezetője, Filipe Cruz már a hatodik percben időt kért, ám csapatának hátránya folyamatosan nőtt (11-3).

A 22. percben piros lappal azonnal kiállították Bóka Bendegúzt, mert ellenfelének vállát lövés közben ütötte meg. A Balatonfüred balszélsője remekül kezdett, hiszen mind az öt lövését gólra váltotta, amíg a pályán volt. A helyét Juhász Ádám vette át.

Nem volt hibátlan a magyarok játéka, ennek ellenére tovább növelték a különbséget, ami a 25. percben a tíz gólt is meghaladta (16-5).

A második félidő elején a szövetségi kapitányok - a hétfőn 15.30-kor kezdődő Katar elleni meccs közelsége miatt - számos cserejátékosnak lehetőséget adtak, ám Angola egy 4-0-s sorozatot produkált, amire időkérés volt a válasz. Innentől kezdve szinte végig felváltva estek a gólok, a magyarok védekezése már nem volt olyan hatékony, mint korábban, így nem tudták növelni az első félidőben kidolgozott tízgólos előnyüket.

Az afrikaiak legeredményesebb játékosa Edvaldo Ferreira volt, aki kilenc lövésből öt gólt szerzett. A magyar kapusok közül Mikler Roland 18 kísérletből tizet, Székely Márton 21-ből ötöt védett.

A magyar válogatott a D csoportban hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

vehirsport.hu
további cikkek
Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. ma 23:21 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.