Telt ház előtt szakadt meg a Veszprém nagyszerű sorozata

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.01.07
  • 21:51
Öt perccel a vége előtt még a bakonyi futsalcsapat vezetett, a hajrában aztán négy gólt szerzett az éllovas Berettyóújfalu, amely sikerével megerősítette vezető helyét az NB I tabelláján.

Csúcsrangadót rendeztek a futsal NB I idei első fordulójában: a hazai pályán hibátlan, a legutóbbi hét bajnokiját egyaránt megnyerő Veszprém (13 meccs – 33 pont) a tabella élén veretlenül álló Berettyóújfalut (14 meccs – 38 pont) fogadta hétfő este a Március 15. utcai csarnokban. A harmadik helyezett bakonyiak számára tehát azzal kecsegtetett az összecsapás, hogy győzelmük esetén megelőzik a második Dunaferrt (15 meccs – 34 pont), sőt, a vesztett pontok tekintetében az pontvadászat tetejére ugorhatnak.

Telt ház, csaknem ezerötszáz szurkoló várta a bajnokság két élcsapatát. S több százan vettek részt a klub adománygyűjtő akciójában is, akik az előzetes felhívásnak megfelelően plüssállatokat dobtak a játéktérre a kezdő sípszót megelőzően, így támogatva a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.

A kiváló hangulat szemlátomást doppingolta a házigazdát, amely az első percben két gólt is lőhetett volna. Tatai vezette a labdát a kapura, s Gyurcsányi iramodott meg mellette a bal oldalon, a bakonyiak házi gólkirálya passz helyett kapura lőtt, de Mezei védett. Kisvártatva ismét Tatai került helyzetbe, ezúttal kiválóan tálalt a középen helyezkedő Dávidnak, aki közvetlen közelről a kapusba lőtte a játékszert.

A veszprémiek irányították a játékot, a rivális nem tudott nagyobb helyzetet kialaktani. Az 5. percben időt is kért spanyol mesterük, Mullor Cabrera Sergio. Tatai a hatos vonaláról rúghatott szabadrúgást, de Mezei hárítani tudott. Záporoztak a lehetőségek mindkét kapu előtt, a mieinknél Gyurcsányi lehetősége maradt ki, a túloldalon pedig Nagy Imre lőtt fölé. A 9. percben aztán szép passzjáték végén a rutinos Rábl vezetést szerzett együttesének (0-1).

Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre: Tatai a 12. percben nagy erejű löketet eresztett el tizenegy méterről, ami a jobb alsóban kötött ki (1-1). Több veszélyes lehetősége is akadt a vendégeknek, öttel a szünet előtt Rábl kapufát is lőtt. Nem sokkal később aztán újra vezetést szereztek a hajdúságiak, Javi Sanchez vezethette egy az egyben Schmidmajerre a labdát, s lőtt a hálóba (1-2).

Távoli kísérletekkel veszélyeztetett az MVFC a második felvonás elején. Bő egy perc telt el aztán, amikor egy meglehetősen szerencsés góllal egalizált az 1. FCV: Tatai lövése ugyanis Mezei lábáról hullott a kapuba (2-2).

Töretlenül ment előre a Veszprém, Márkus és Dávid is gólhelyzetbe került, de mindketten mellé durrantottak. A 28. minutumban nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, Sanchezt ugyanis piros lappal kiállította a játékvezető. Dávid legurította a labdát a megítélt szabadrúgásnál, Tatai pedig a bal felsőbe „ragasztotta” azt (3-2).

Vezetése birtokában is a támadásokat helyezte előtérbe a Madarász-csapat. Tatai, Bognár és Boromisza is megduplázhatta volna a különbséget, de Mezei magabiztosan őrizte hálóját.

Az utolsó öt percre fordulva időt kértek a berettyóújfaluiak, majd emberelőnyös játékra váltottak. Mindez azonnal eredményre vezetett, Takács egyenlített (3-3). S még csak ekkor jött a hidegzuhany, Amilcar ugyanis fordítani tudott. A bakonyiak is elővették az öt a négy elleni játékukat, de nem jártak sikerrel. Előbb Nagy Imre talált be, majd az utolsó percben Rábl gurított az üres kapuba (3-6).

A Veszprém tehát elvesztette hibátlan hazai mérlegét, s megszakította hétmeccses győzelmi sorozatát. Az éllovas megszilárdította pozícióját a tabellán.

Futsal NB I, 15. forduló:
1. FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 3-6 (1-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Farkas (Kubicsek, Apkó).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza D. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Varga Á., Bognár, Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Berettyóújfalu: Mezei – Sanchez, Rábl, Amilcar, Nagy D. Csere: Tihanyi (kapus), Nagy S., Nagy I., Daróczi, Szabó P., Takács Z. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.
Gólszerzők: Rábl (9., 40.), Javi Sanchez (17.), Takács Z. (36.), Amilcar (38.), Nagy I. (39.), ill. Tatai (12., 22., 29).
Piros lap: Sanchez (28.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Nagyon kevésen múlott a találkozó kimenetele, hiszen mindkét félnek rengeteg helyzete volt. A hajrá ezúttal a Berettyónak kedvezett, amely sorra lőtte a gólokat a végjátékban, miközben mi hitehagyottá váltunk. Nyerhető meccs lett volna, de nem történt nagy baj, megyünk tovább.

Mullor Cabrera Sergio: – Öt játékosunk is otthon maradt sérülés miatt, heten küzdöttük végig a találkozót, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat. A csapatom azonban nagyon okosan futsalozott. Örülök, hogy viszontláthattam azokat a dolgokat, amelyeket egész héten gyakoroltunk.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »