Nagykőrösön kezdi az évet a Hoya

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2019.01.03
  • 07:30
  • veszpremkosar.hu
Agresszív és keményen védekezésre készül az NB I/B Piros csoportját hibátlan teljesítménnyel vezető Hoya-Pannon Egyetem Veszprém január 5-én (szombat, 17 óra) a Nagykőrösi Sólymok KE otthonában.

Az NB I/B Piros csoportot hibátlan mérleggel vezető Veszprém az előző esztendő utolsó mérkőzésén a Nyíregyháza Blue Sharks gárdáját fektette két vállra (99-83). A szembenálló felek az évzáró elején nem akartak rontani, mindkét oldal jó dobóformával szolgált. A szezonbeli veretlenségükért küzdő Szabó Péterék nem tudták lerázni magukról az ellenfelet, akik szemlátomást meglepetésben gondolkodtak. Az észak-alföldieket nehéz volt kizökkenteni a ritmusukból, ám a bakonyiak később – némi bökkenőket leküzdve – átvették a játék irányítását és féken tartották a lendületüket vesztett „cápákat”. A mieink a fordulás után is diktálták a tempót, kiegyensúlyozottak és fegyelmezettek lettek. A listavezető aztán a záró felvonásban jól gazdálkodott az előnyével, a koncentrációjukat vesztett, a hátsó alakzatukra kevésbé ügyelt csapatok akkor már felváltva találtak be.

Megőrizné hibátlan mérlegét a Hoya

Az ősztől pompás sorozatot építő, tizenhárom diadalnál járó Körtélyesi Gergelyék ezúttal – a négy győzelemmel és kilenc vereséggel – a tizenegyedik helyen álló nagykőrösiekhez látogatnak. A Pest megyeiek otthon és idegenben is két sikert értek el, legutóbb a MEAFC-Miskolctól kaptak ki (72-84). A Molnár Miklós, Lakosa Ákos, Candido Fulvio és Mácsai Károly tolta műhely nagyvadat ejtene: hazai környezetben minden bizonnyal ég majd bennük a bizonyítási vágy.

– A másodosztályú liga van annyira erős és kiegyenlített, hogy előzetesen nem vehetünk mérget a sikerünkre, de mert kétezertizennyolcat dicséretes arculattal fejeztük be, az újévet újabb győzelemmel kezdenénk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Már várjuk az összecsapást, ami biztosan kemény lesz, ugyanis a nagykőrösiek alighanem próbálják majd nyílttá tenni a csatát: pontot rabolnának tőlünk. Össze kell hát szednünk magunkat és teljes erőbedobással játszani. Természetesen felkészültünk belőlük, elemeztük a játékukat, de főként magunkkal, a saját előadásunkkal foglalkozunk. A rövid szünet után próbáltuk kijavítani a hibáinkat, mivel nem óhajtunk esélyt adni az ellenfeleknek. Az eddigi szép széria növelte az önbizalmunkat; eztán is szeretnénk bizonyítani magunknak és másoknak is, hogy jók és egységesek vagyunk. Szigorú védekezéssel megnehezíthetjük a támadásépítéseiket, remek csapatjátékkal pedig továbbra is megállíthatatlanok leszünk. Örök igazság, ha támadásban nem megy, akkor védekezéssel nyerhetsz. Ezzel együtt még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, igaz, a tabella arról árulkodik, hogy azért jó úton járunk. Hosszú távon kezd megmutatkozni a fejlődés, apró, kis lépésekben haladunk a céljaink felé.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »