Győzelmet ajándékoznának szurkolóiknak

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.12.19
  • 09:29
  • veszpremkosar.hu
Diadallal vonulna rövid téli pihenőjére a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém, az NB I/B Piros csoportját hibátlan mérleggel vezető kosárlabdázóink december 21-én (péntek, 18 óra) a Nyíregyházát fogadják.

A másodosztály éllovasa legutóbb a Vasas Akadémia otthonában nyert, lévén, az ellenfelénél több energiát mozgósított (72-84). A hazaiak a derbi elején hibákra kényszerítették a mieinket, emiatt sok helyzet maradt ki, ha azt vesszük: a piros-kékek nem érdemtelenül vezettek. Nebojsa Pavlovicék bajosan éledeztek, majd miután összerakták a védelmüket, felzárkóztak. Később figyelmesebben és nagyobb felelősséget vállalva viaskodtak; mindenki beletett valamit a közösbe. Bár a Hoya-mezesek nem a legjobbjukat nyújtották, az előadásuknak volt egyfajta stílusa és ritmusa, elszántabbak és lendületesebbek voltak a fővárosiaknál. Harcosan és kellő kapacitással kosaraztak, rendre megkontrázták a vetélytárs „közeledési” kísérleteit. Az esélyesebb és egységesebb vendégek a folytatásban már az idővel is játszottak, mégis a hajrára alakult ki a legnagyobb különbség.

Sikerrel zárna az évet a Mérész-csapat

Az immáron tizenkét diadalt számláló Veszprém ezúttal a Nyíregyháza Blue Sharks együttesét fogadja a Vetési gimnázium csarnokában. A rivális az ötödik helyezett, nyolc győzelemmel és négy vereséggel. Az otthonukban ugyan veretlenek, ám idegenben csak három–néggyel állnak. A Czura Attila, Bazsó Brúnó, Tóth Gergely, Locke Kayel Vaughn és Bús István nevével fémjelzett csapat hétvégén a MEAFC-Miskolcot mattolta, de mint nyilatkozták: „ez a produkció kevés lesz a királynék városában”.

– Mivel a nyírségi egy erős és masszív gárda, a keretük jó képességű sportolókból áll, megint komoly megmérettetés vár ránk, ám Veszprémben mindenképpen nyerni akarunk, hogy megőrizzük a tabellán elfoglalt pozíciónkat, illetve a veretlenségünket – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – A hazai pálya előnye mellettünk szól, igaz, emiatt van rajtunk némi nyomás. A napokban is becsülettel dolgoztunk a jó formában lévő srácokkal, tudjuk, hogy hol akarjuk támadni őket. Fontos lesz a védekezés, nem szabad hagynunk, hogy a saját ritmusukra leljenek. Ezen túlmenően figyelnünk kell arra is, hogy ne legyen sok eladott labdánk, valamint megállítsuk a kulcsembereiket. Jó lenne agresszíven és keményen kezdeni a találkozót. Aztán illik ügyelnünk az egyensúlyra is, kintről és bentről is veszélyesnek kell lennünk. Nyilván az is döntő tényező lehet, hogy ki hibázik kevesebbet és ki koncentrál jobban. Mi győzelmet óhajtunk tenni az egyesület karácsonyfája alá.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »