Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy László nem tagja a 21 fős keretnek, önállóan készül

2018. december 18. 11:06 // Forrás: MTI
Nagy László, a Telekom Veszprém jobbátlövője nem tagja a januári, dán-német közös rendezésű világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott kedden kihirdetett, 21 fős keretének.

A magyar szövetség keddi tájékoztatójában az egyik szövetségi kapitány, Csoknyai István elmondta: Nagy László képességeivel tisztában van, a vb-ig hátralévő időben ezért másokat tesztelne. A 37 éves játékos így önálló felkészülést követően a vb rajtjára csatlakozhat a csapathoz.

A 201-szeres válogatott Nagy tavaly októberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, de a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre visszatért, és kilátásba helyezte, hogy szükség esetén a januári tornán is számíthatnak rá. Ennek megfelelően egy héttel ezelőtt, a 28 fős bő keretben szerepelt a neve.

Nagy László önállóan készül (archív fotó)Nagy László önállóan készül (archív fotó)

A szűkített keretbe már nem került be a német TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát.

A magyar válogatottat irányító két szakembernek - Csoknyai mellett Vladan Matics a másik edző - a vb rajtjára 16 fősre kell szűkítenie keretét, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő, és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőség.

A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án Dániában lép pályára a házigazdák ellen.

A világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A magyar férfi válogatott 21 fős vb-kerete:

kapusok: Bartucz László (Grundfos Tatabánya), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes, francia), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)

vehirsport.hu
Tál Dominik
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.