Iskolajátékkal ünnepeltek – a VLS az őszi bajnok

  • VLS Veszprém
  • 2018.11.11
  • 19:15
A Veszprém 5-0-ra felülmúlta a Magyarpolányt, a Balatonfüred viszont botlott az Úrkút otthonában, így az első kör végén Pető Tamás legénysége vezeti a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tabelláját.

November második hétvégéjén a tizenötödik fordulóhoz – tehát az első kör végéhez – érkezett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság közössége. Az eddig megszerzett harmincöt pontjával a második helyen álló VLS Veszprém a Csetény elleni múlt hétvégi idegenbeli diadalát követően ezúttal a Magyarpolány együttesét fogadta a Városi Stadionban.

Bajnokesélyeshez méltó játékkal, magabiztosságot sugallva kezdte a találkozót a VLS, amely kapkodás nélkül, nyugodt, mintaszerű futballt játszva dolgozta ki helyzeteit. S ha nem is azonnal, de idővel a kimagasló labdabirtoklás eredményre is vezetett: Gálfi tört be a balszélen, s a büntetőterületen belül egy cselt követően kíméletlenül kilőtte a hosszú alsó sarkot (30. perc: 1-0).

A találat gyorsan meghozta csapattársai „gólétvágyát”, három perc sem telt el, amikor Bencze került helyzetbe a tizenhatoson belül. Ám a polányiak őt már nem hagyták bombázni, már azelőtt buktatták, hogy lendült volna a lába. Természetesen ez büntetőt ért, amit nemcsak kiharcolnia, gólra váltania is sikerült a sértettnek (32. perc: 2-0). A játékrészben több gól már nem esett, így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre megyeszékhelyünk együttese.

Tíz fordulót követően ismét vezeti a tabellát a VLS Veszprém (Archív fotó)

Az öltözőből kiérkezve sem vesztett magabiztosságából a Pető-legénység, amely ellenfelének gólszerzési lehetőséget sem adva futballozott. A második játékrész derekánál jártunk, amikor Szabó lövését Kócsár kapusnak csak kiütnie sikerült. Gálfi pedig köszönte szépen, s egy kisebb igazítás után precízen lőtte ki a hosszú felsőt, ezzel megduplázva saját találatainak számát is (68. perc: 3-0).

Kicsit több, mint tíz minutummal később ismét megdolgoztatták a Magyarpolány hálóőrét a veszprémiek. A hatalmas védést követően azonban egy hazai játékos észlelt fürgébben: Király közelről nem hibázott, nyugodtan juttatta a hálóba a játékszert (79. perc: 4-0). S, hogy a hab se maradjon le a tortáról, nem sokkal a lefújást megelőzően Hegedüs – tartalékait kockáztatva – megiramodott a balszélen. A lenyűgöző beadására Király érkezett mintaszerűen, s bombázta önmaga második találatát a vendég ketrecbe, ezzel egyben beállítva az 5-0-s végeredményt is.

A lefújást követően is tartogatott még meglepetést a tizenötödik forduló a királynék városának egyesületének: az Úrkút hazai környezetben 2-1-re felülmúlta a Balatonfüredet, így pedig a VLS egy ponttal ismét átvette a vezetést a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Következő mérkőzését november 17-én (szombat, 13.00), hazai környezetben, a Balatonalmádi ellen vívja majd a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 15. forduló:
VLS Veszprém–Magyarpolány SE 5-0 (2-0)
Veszprém, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Hegedűs (Baráth, Fülöp).
Veszprém: Kis – Gulyás, Felber, Dobsa, Bencze (Kelemen, 36.), Szabó (Vajda, 75.), Csordás (Molnár, 33.), Gunther (Hegedüs 79.), Gálfi, Rédling, Vass (Király, 69.).
Edző: Pető Tamás.
Magyarpolány: Kócsár – Mód, Veisz, Döbrösi G., Molnár, Bencsik (Tárnok, 77.), Polt M., Gottfried, Szállási, Döbrösi M. (Polt B., 62.), Vöröskői.
Edző: Piri Ottó.
Gólszerzők: Gálfi (30., 68.), Bencze (32.), Király (79., 87.)

Értékelés

Illés László, a VLS technikai vezetője: – Magabiztos játék és hibátlan játékvezetés jellemezte a találkozót. Gratulálok a csapatnak, ideje volt már, hogy helyreálljon a rend. Természetesen köszönettel tartozunk az úrkútiaknak is, hogy a segítségükkel az ősz bajnokai lehettünk.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »