Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gulyás helyett Gulyás meccselt – nyert a Telekom U21

2018. november 10. 18:00
A Telekom Veszprém U21 magabiztos játékot mutatva 32-29-re diadalmaskodott a Százhalombattai KE felett szombaton a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának hetedik fordulójában.

A mögöttünk álló ünnepek, illetve a válogatott szereplése miatt három hét elteltével léphettek pályára ismét a „kis Építők”. Igaz, legutóbb Pécsett kilencgólos vereséget szenvedtek a Gulyás-tanítványok. Most szombaton viszont annak tudatában léptek a DEVM Sportcsarnok parkettájára, hogy ha sikerül két vállra fektetniük százhalombattai ellenfelüket, akkor megszerzik idénybeli második győzelmüket.

Gödör Bence keresztszalag-szakadás miatt tíz hónap kihagyás után térhetett visszaGödör Bence keresztszalag-szakadás miatt tíz hónap kihagyás után térhetett vissza

Méghozzá Gulyás István segítsége nélkül, a Telekom Veszprém sportigazgatója ugyanis Svédországba utazott a gárda BL-meccsére. Távollétében ezúttal Gulyás Péter vezetésével álltak csatasorba a piros-fehérek. A sérülését követően felépült Gödör Bence személyében pedig visszatérőt is köszöntött a királynék városának egyesülete a találkozón.

A mérkőzés első lerohanását a középkezdést is elvégző Telekom U21 vihette véghez, amely Borzas Uros jobb felsőbe visszahúzott bombája révén a vezetést is azonnal magáénak tudhatta. Ernei kíméletlen hétméteresének, s Dörnyei szemfüles helyzetfelismerésének köszönhetően pedig négy perc után már kettővel is vezetett a Veszprém (4. perc: 3-1). Az elkövetkezendő minutumok ismét Borzasról szóltak, bődületes erejű átlövésein az ellenfél védőfala, s kapusa sem tudott kifogni (13. perc: 8-5).

Borzas Uros ötször is eredményes volt a találkozón

Természetesen Nagy Benedek védéseire is szükség volt a megnyugtató előny megtartásához, de ezúttal Gödör Bence érkezett a vendégeknek megítélt hétmétereshez. A fiatal, de rutinos hálóőr be is mutatta, hogy hosszú sérülését követően is lehet rá számítani: a büntető hárításával megóvta ketrecét a találattól (23. perc: 15-12). A félidő további részében Szuharev, Czeglédy, Kőhegyi, s Melnyicsuk góljai is igazolták: pontos játékkal, lelkes küzdéssel – mindezt jó fizikai állapotban – nem lehet kiengedni a hazai kezek közül a fórt. Így az első játékrész végét jelző sípszó után 18-13-as eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek.

Az öltözőből visszaérkezve Gulyás Péter tanítványai ismét erőtől duzzadva léptek pályára. Ernei, illetve Szuharev gyors találatával már hétgólosra is növekedett a hazai előny (32. perc: 20-13). Magabiztosságot sugallva és iskolajátékot mutatva Melnyicsuk, Ernei, Dávid és Szuharev eredményessége révén – illetve Gödör újabb hétméteres hárításának köszönhetően – a félidő derekához közeledve már jócskán ellépett megyeszékhelyünk együttese (41. perc: 25-17).

Jókora fölényük tudatában visszább is vettek egy fokozatot a piros-fehérek, ami azt eredményezte, hogy a Pest megyeiek lassanként felemésztették a távolságot velük szemben (57. perc: 30-28). Az utolsó percekben azonban ismét bizonyította kitartását a DEVM csarnok közönségének a bakonyi gárda, melynek tagjai egymásért és a kialakított 32-29-es végeredményért is kőkeményen megküzdöttek a hajrában.

Második győzelmüknek örülhettek a veszprémiekMásodik győzelmüknek örülhettek a veszprémiek

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 7. forduló:
Telekom Veszprém U21–Százhalombattai KE 32-29 (18-13)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.
Telekom Veszprém U21: Nagy B. – Dörnyei 1, Szuharev 7, Dávid 2, Borzas 5, Kőhegyi 2, Ernei 6 (4). Csere: Gödör (kapus), Szrnka 1, Czeglédy 2, Csányi, Hornyák, Melnyicsuk 5, Gaál, Dobi 1, Bendicsek. Edző: Gulyás Péter.
Kiállítások: 8 ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/4 ill. 5/3.

Értékelések

Gulyás Péter: – Profi hozzáállással kézilabdáztak a mai napon a fiúk, szenzációs dolgokat csináltak, minden elismerésem az övüké. Igaz, voltak kisebb-nagyobb akadályok az életünkben, de úgy gondolom, mára már jó úton járunk és sorra küzdjük le őket. Még egyszer gratulálok a csapatnak!

Gödör Bence: – Úgy gondolom, a mérkőzést teljes egészében sikerült kontrollálnunk, s a vezetést sem adtuk ki egyetlen egyszer sem a kezeink közül. A második félidőben nyolcgólos előnyünk tudatában úgy érzem, veszítettünk egy kicsit a koncentrációinkból, és ez vezethetett a hibáinkhoz is. A végére azonban teljesen mértékben az akarat és a szív diadalává vált a találkozó.

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.