Szabó mesterötöst szerzett, a VLS kiütötte a Csetényt

  • VLS Veszprém
  • 2018.11.04
  • 18:00
Pető Tamás legénysége 8-1-re diadalmaskodott a Csetény vendégeként vasárnap, a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizennegyedik fordulójában.

A Devecser elleni szerdai magabiztos hazai győzelem (6-0) után, ezúttal csetényi vendégszereplés várt a királynék városának gárdájára.

A támadófutball eredményes helyzetkihasználással fűszerezve gyorsan meghozta az eredményét: két perc sem telt még el a találkozóból, amikor is Bencze beadásra szánt labdáját nem tudta magához ragadni a csetényiek kapusa, s így a kipattanót követően az érkező Csordás zavartalanul passzolhatott a hálóba (2. perc: 0-1). A korai találat pozitív hatással volt a VLS mentalitására, ugyanis Gálfi önbizalomtól duzzadva, a játékszer társaságában szinte a félpályától iramodott meg, s a védőket ügyesen becsapva tizenkét méterről tüzelt (16. perc: 0-2).

Tíz percet sem kellett várni a soron következő vendég gólig: Sipos kapus hiába öklözte szép mozdulattal a veszprémi beadást, a lecsorgó labdára Bencze érkezett meg hamarabb, s így a kimozduló hálóőrt „megbökve” fejelt a hazai ketrecbe (25. perc: 0-3). A Pető-tanítványok magabiztosan uralták a játékot a továbbiakban is: Szabó találatával kevesebb, mint fél óra alatt már néggyel is vezetett a VLS Veszprém (28. perc: 0-4). Tetemes előnyének tudatában a félidei sípszóhoz közeledve visszább vett lendületéből a vendég gárda. Sőt, a 36. percben még egy kapott gól is belecsúszott: egy jobbról érkező ívelés után Jakab magasra ugorva, zavartalanul fejelhetett Kis kapujába, s ezzel a hazai gólcsend megtörése mellett a félidei 1-4-es eredményt is beállította.

Szabó Bence ötször is eredményes volt a találkozón (Archív Fotó)

Az öltözőből kiérkezve ismét összeszedett és stabil játékot mutatott Pető Tamás legénysége. Ezt bizonyította, amikor is a csereként beállt Kelemen szögletét követően Szabó pöckölt ismét a csetényi hálóba (65. perc: 1-5). S ha már két gólt szerzett, miért ne sikerülhetne a mesterhármas is: hét percre rá megint csak Szabó villantott a tudásából higgadtan (76. perc: 1-6). A hazai játékosok bizonyára úgy gondolták, hogy a hat még gombócból is sok, ezért, amikor legközelebb Szabó Bencéhez került a játékszer a tizenhatoson belül, már lőni sem hagyták, azonnal buktatták.

Azonban – ahogy mondani szokták – többet ésszel, mint erővel: a sértett könnyedén értékesítette a megítélt büntetőt, ezzel is növelve együttese szépen kidolgozott előnyét (83. perc: 1-7). S ha ennyi végképp nem lett volna elég, Szabó Bence néggyel a vége előtt feltette teljesítményére a koronát: Kelemen átadását követően magabiztosan bombázhatott a hazai hálóba, ezzel megszerezve önmaga ötödik találatát, s beállítva az 1-8-as végeredményt is.

Következő bajnoki csatáját november 11-én (vasárnap, 13.30), a Magyarpolány ellen a Városi Stadionban vívja majd a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 14. forduló:
Csetény SE–VLS Veszprém 1-8 (1-4)
Csetény, Csetényi Sporttelep 400 néző. Vezette: Lovasi (Fekete, Kozma).
Csetény: Sipos – Hornyacsek R., Bánfalvi (Jakab T., 70.), Hornyacsek E., Nagy R., Peng, Jakab M., Nagy E., Tordai (Komenda, 51.), Bíró, Kakas.
Edző: Veress Botond.
Veszprém: Kis – Gulyás, Bencze (Kelemen, 60.), Szabó, Csordás (Reizinger, 68.), Gunther, Gálfi (Király, 78.), Rédling, Vass, Dobsa, Domján (Felber, 90.).
Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Csordás (2.), Gálfi (16.), Bencze (25.), Szabó (28., 65., 76., 83., 86.) ill. Jakab M. (36.).

Értékelés

Illés László, a VLS technika vezetője: – Gratulálok a csapatunknak. Bár azt azért hozzá kell tennem, ha az összes helyzetünket kihasználjuk, akkor nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 38
2. Balatonfüredi FC 37
3. Úrkút SK 34
4. Tihanyi FC 30
5. Ajka Kristály SE 29
6. Balatonalmádi SE 28
7. Gyulafirátót SE 21
8. Fűzfői AK 17
9. Várpalotai BSK 17
10. Csetény SE 16
11. Sümeg VSE 15
12. Devecser SE 14
13. Magyarpolány SE 14
14. Tiac VSE 11
15. Herend 11
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2018. november 11. 19:30
tovább »