Hat találat, egy kiállítás – magabiztos VLS-győzelem

  • labdarúgás
  • 2018.10.31
  • 19:23
A Pető Tamás vezette Veszprém kiütéses győzelmet aratott a Devecser ellen szerdán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizenharmadik fordulójában.

A Balatonfüred elleni múlt hétvégi bosszantó döntetlen (1-1) után ezúttal ismét hazai környezetben, a Devecser ellen bizonyíthatott a feljutásért vívódó VLS Veszprém.

Az őszi naplementében hazai gólnyitánynak örülhetett a Városi Stadion közönsége: a tizenhatos csücskénél Dobsa került helyzetbe, s a devecseri védők legnagyobb bánatára a várt beadás helyett okosan a hálóba csavarta a játékszert (4. perc: 1-0). Kevesebb, mint tíz percen belül már ékezett is a második veszprémi találat, ugyanis a balszélen Szabó kapta meg a labdát, s egy stílusos kis igazítás után rögtön a kapuba is tüzelt (13. perc: 2-0). Az első félidő derekánál jártunk, amikor Bencze a leshatárról ugrott ki az álló vendég védők közül, s szerzett parádés találatot (24. perc: 3-0).

Fél tucat gólt lőtt a VLS (archív fotó)

Magabiztosan játszott a továbbiakban is a Pető-legénység. Ezt bizonyította, amikor Rédling mintaszerű beadására Bencze érkezett meg, s szerezte meg önmaga második gólját (34. perc: 4-0). Azt hihettük volna, hogy markáns előnyének tudatában visszább vesz tempójából a VLS, ehelyett azonban Rédling döntött úgy, hogy megindul a jobbszélen. A visszakészített labdája pedig pontosabban nem is érkezhetett volna Szabóhoz, aki így a tizenhatos vonaláról duplázhatott (42. perc: 5-0). Így a VLS Veszprém helyzeteit kihasználva, s összeszedett játékot mutatva ötgólos fórral vonulhatott pihenőre.

Az öltözőből kiérkezve Pető Tamás tanítványai nyugodtabb, biztonságosabb játékra váltottak. Igaz, ez a mérkőzés színvonalából is csorbított, de az eredményes labdatartásaik révén esélyt sem adtak ellenfelüknek a gólszerzésre. Már-már úgy tűnt, a Devecsernek sikerül egálra hoznia a második játékrészt, azonban a fiatal tehetség, Vass ezt nem így gondolta: a 86. percben egy kipattanót követően óriási erővel küldte be a játékszert a vendégek ketrecének bal felső csücskébe, s ezzel egyben beállította a 6-0-s végeredményt is.

Az egyébként sportszerűnek mondható találkozón a csereként beállt Hegedüs is villantott a tudásából: a fiatal hazai védő adrenalintól fűtve, túlzott erőbevetéssel buktatta ellenfelét, amiért a játékvezető kiállítással jutalmazta. Azt azért elmondhatjuk, ha Hegedüs találattal nem is tudott hozzájárulni gárdája győzelméhez, de kapott góltól mindenképp megőrizte az övéit.

Következő bajnoki mérkőzését november 4-én (vasárnap, 14.00) a Csetény vendégeként játssza a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 13. forduló:
VLS Veszprém–Devecser SE 6-0 (5-0)
Veszprém, Városi Stadion 150 néző. Vezette: Takács (Hegyi, Farkas).
Veszprém: Filipánics – Felber, Dobsa, Molnár (Csordás, 21.) Kelemen, Szabó, Bencze (Vajda, 46.), Gunther (Hegedüs, 46.), Rédling, Gálfi, Vass. Edző: Pető Tamás.
Devecser: Csepregi – Cserna, Szommer (Burucs, 65.), Paksai, Kiss (Nagy, 46.), Sipos (Horváth G., 46.), Németh, Szakonyi (Orsós, 77.), Illés M., Polgár, Illés N. (Horváth R., 70.) Edző: Cserna Róbert.
Gólszerzők: Dobsa (4.), Szabó (13., 42.), Bencze (23., 34.), Vass (86.)
Piros lap: Hegedüs (87.)

Értékelés

Illés László, a VLS technika vezetője: – Őszies időjárás, sportszerű játék, kitűnő játékvezetés. A kialakított helyzeteinket végre eredményesen kihasználtuk, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a csapatunknak.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 47
2. Balatonfüredi FC 46
3. Úrkút SK 43
4. Tihanyi FC 42
5. Ajka Kristály SE 33
6. Balatonalmádi SE 29
7. Gyulafirátót SE 27
8. Magyarpolány SE 20
9. Fűzfői AK 19
10. Várpalotai BSK 19
11. Sümeg VSE 18
12. Tiac VSE 17
13. Csetény SE 17
14. Devecser SE 15
15. Herend 14
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. március 18. 11:08
tovább »