Országos bajnok lett a Jendrassik diszkoszvető csapata

  • atlétika
  • 2018.10.30
  • 14:23
Aranyi Ferenccel, Péringer Márkkal, Bedegi Bencével, Orsós Martinnal és Bátor Zsolttal a soraiban országos bajnoki címet nyert a veszprémi Jendrassik iskola diszkoszvetésben az atlétikai diákolimpia fővárosi döntőjében az V-VI. korcsoportban.

Október 21-én Budapesten rendezték az atlétikai diákolimpia országos döntőjét, ahol a VSZC Jendrassik - Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diszkoszvető csapata is érdekelt volt. Aranyi Ferenc, Péringer Márk, Bedegi Bence, Orsós Martin és Bátor Zsolt összesítésben 41,70 méteres eredményt ért el az V-VI. korcsoportban, így aranyérmes lett a veszprémi ötösfogat.

Fotó: Mozsdényi Dávid - VEDAC

Mozsdényi Dávid, a VEDAC edzője portálunk érdeklődésére elmondta, az öt tanuló közül négyen – Aranyi, Péringer, Bedegi és Orsós – is a kezei alatt nevelkednek, s a tavaly elért eredményük után idén extrán égett bennük a bizonyítási vágy a budapesti döntőben.

– Tavaly az ötödik helyen végeztünk, s akkor fogadtuk meg, hogy idén meg fogjuk nyerni a viadalt. Bár Márk előző nap érkezett meg Argentínából az ifjúsági olimpiáról, így is maximálisan odatette magát. Bencével a lábsérülésének rehabilitációja miatt keveset tudtunk dobni a versenyt megelőző időszakban, de ő is szívét-lelkét beletette a próbálkozásaiba. Feri pedig hozta az év végi formát. Azt ugyanis tudni kell, hogy már bőven túl vagyunk a szezonon. Martin régebben az egyesületünk tagja volt, s szintén kivette a részét a győzelemből, mostanra pedig új motivációt kapott és ismét edzésbe állt. A 41,70 méteres eredménnyel összességében elégedett vagyok, büszke vagyok a srácokra – húzta alá a szakember.

– Mivel Feri, Márk és Bence is autószerelőnek tanul a Jendrassikban, lassan már én is kezdem szerelőnek érezni magam, ugyanis másról szinte nem is tudnak beszélni. A lóerők száma meghaladta a kétmilliót az évben. A viccet félretéve: úgy érzem, nagyon jó kis csapatot alkotunk a fiúkkal, szeretek velük dolgozni – tette hozzá az edző, aki reményét fejezte ki, hogy tanítványai jövőre ismét szép eredményt érnek el, s esetleg sikerül megdönteniük a 44 méteres országos csúcsot is.