A Veszprém bosszankodhat a döntetlen után

  • VLS Veszprém
  • 2018.10.27
  • 19:50
Hiába szerzett vezetést a Pető-legénység, Sowunmi tanítványai azonnal válaszolni tudtak, így 1-1-es döntetlennel zárult a szombati Veszprém–Füred megyei futballrangadó.

A labdarúgó megye I. szombati rangadóján a tabella második helyén álló Veszprém a listavezető Balatonfüredet fogadta. Pető Tamás legénysége abban a tudatban vonult ki a Városi Stadion gyepére, hogy ha nyer, ledolgozza kétpontos hátrányát, s ismét a tabella élére áll.

A borongós időjárás sem szegte kedvét annak a közel négyszáz focibarátnak, aki a helyszínen tekintette meg a forduló, sőt, az évszak rangadóját a megyei I. osztályban. A veszprémi legények ennek tudatában rögtön kezükbe is vették a találkozó irányítását. Agresszív támadóstílusban, ellenfelüket nyomás alatt tartva futballoztak Pető Tamás tanítványai. A 17. percben jártunk, amikor a VLS először került komolyabb helyzetbe: Szabó indult meg a félpályáról, s egészen – a tavalyi idényben még veszprémi színekben védő – Mikler kapujáig jutott. Túljárni viszont nem tudott volt csapattársa eszén, ugyanis a tóparti hálóőr könnyűszerrel védte a jobb alsóba tartó lövését. A Veszprém ezek után sem vett vissza vehemenciájából. A hazaiak labdatartásainak már érett az eredménye, de Gunther íveléseit rendszerint nem tudták gólokra váltani csapattársai.

Nem sokkal rá a fiatal Vass ugrasztotta ki Molnárt, aki a kapuvonal és az ötös találkozásáról ívelte a játékszert az érkező Szabó elé. A házi gólkirály azonban most hibázott, ugyanis a gyönyörű akció végén fölé bombázta a labdát. A veszprémiek aktív, előretörő játékának meg lehetett volna a böjtje is, ugyanis egy gyors vendégkontra után Lattenstein próbálkozhatott a 30. minutumban. A rutinos füredi lövése azonban a keresztlécen csattant. A királynék városának csapata rögtön észbe is kapott, megfontolt játékra váltott a félidő további részében. Gól így már nem is esett, 0-0-s egállal vonulhattak a szünetre a felek.

A pihenőről kissé indulatosan tért vissza a Pető vezette VLS, aminek meg is lett az eredménye: Bencze kakaskodását az 54. percben sárga lappal jutalmazta a játékvezető. A sors fura fintora, hogy a füredi szabadrúgás után Gulyás felszabadítása indításnak is megfelelt: Gálfi a saját térfeléről indulva vezethetett kontrát, amit higgadtan be is helyezett Mikler ketrecének bal alsó sarkába (55. perc: 1-0).

A Balaton-partiak középkezdését követően a veszprémi gárda fellélegezhetett, sőt, az 58. percben ismét Szabó került ígéretes helyzetbe. Húsz méterről azonban nem tudott kifogni Mikleren. Nem sokkal később a fürediek jutottak szabadrúgáshoz a hazai térfélen: a beívelt labdát Kis még védte, azonban a lecsorgó játékszerre már nem érhetett oda, így pedig Henn nyugodt szívvel bombázhatott a kapujába (60. perc: 1-1).

Az egyenlítést követően biztonságosabb játékra váltottak a felek, ami a találkozó színvonalán is megmutatkozott. Majd negyedórának is el kellett telnie addig, amíg ismét helyzetbe került a Veszprém. Rédling iramodott meg a jobbszélen, de a támadása kudarcba fulladt, a fiatal védő ugyanis jócskán mellétüzelt.

Úgy tűnt, a derbi már nem kecsegtet több lehetőséggel a Pető-legénységnek. A 89. minutumban azonban a tizenhatos csücskénél szabálytalankodtak Sowunmi Thomas tanítványai. Szabó nézett farkasszemet a többtagú sorfallal, s úgy döntött, hogy a hosszú alsót választja. Mikler azonban szinte olvasott a gondolataiban, parádésan védte a próbálkozását. A VLS Veszprémnek tehát a végjátékban is meg volt a lehetősége a diadalmaskodásra, de nem tudott élni vele. Így a találkozót 1-1-es végeredménnyel fújta le a játékvezető.

A VLS Veszprém így továbbra is kétpontos lépéshátrányban van a bajnoki éllovas Balatonfüreddel szemben, s még mindig kőkeményen kell küzdenie ahhoz, hogy közelebb érezhesse magát a harmadosztályhoz. Következő bajnokiját október 31-én (szerda, 14.30), szintén hazai környezetben játssza a Pető-legénység.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 12. forduló:
VLS Veszprém–Balatonfüredi FC 1-1 (0-0)
Veszprém, Városi Stadion 400 néző. Vezette: Rózsa (Winklár, Trosztmir).
Veszprém: Kis – Dobsa, Domján, Gulyás, Szabó, Molnár, Gunther, Gálfi (Csordás, 70.), Rédling, Vass, Bencze (Kelemen, 66.). Edző: Pető Tamás.
Balatonfüred: Mikler – Reznyák, Henn (Szentiványi, 91.), Rápó (Mód, 69.), Imre (Hahn, 82.), Imrik, Róth, Kós, Lattenstein (Zsigmond, 75.), Takács (Udvardi, 46.), Ujvári. Edző: Sowunmi Babatunde Thomas.
Gólszerzők: Gálfi (55.), ill. Henn (60.).

Értékelés

Illés László, a VLS technikai vezetője: – Úgy érzem, az első félidőben nekünk állt a meccs, szinte felborult a pálya a javunkra. A pihenőről visszatérve azonban kiegyenlítetté vált a találkozó. Ideje lenne kigyógyulnunk a betegségünkből, s gólokra váltani a kidolgozott helyzeteinket. Ha mindez sikerült volna, úgy gondolom, nem lett volna kétséges az eredmény.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. III. KER TVE 17
2. Érdi VSE 14
3. Pápai Perutz FC 14
4. FC Nagykanizsa 12
5. Ménfőcsanak ESK 12
6. Lipót SE 11
7. Komárom VSE 10
8. Mosonmagyaróvár 10
9. VLS Veszprém 10
10. Bicskei TC 9
11. Puskás Akadémia FC II. 7
12. Sárvár FC 7
13. Fehérvár FC II. 6
14. BKV Előre 6
15. Balatonlelle SE 4
16. Hévíz SK 2
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:01
tovább »