Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összekovácsolódtak az SVSE atlétái

2018. augusztus 23. 18:37 // Forrás: SVSE
Balatongyörökön edzőtáboroztak a Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) fiataljai augusztus 16. és 21. között.

A majd’ egy hétig tartó tábor nem csupán a többszöri edzés lehetőségével kecsegtette a versenyzőket a közelgő viadalokra való felkészüléshez, de a csapatépítés és a közösségi élmény is fontos szerepet töltött be. Bár a januárban megalakult sportklub színeiben ez volt az első ilyen alkalom, de a csoport tagjai már több éves hagyományt őriztek meg ezzel a nyár végi táborozással.

Tóthné Stupián Anikó, az SVSE edzője elárulta, hogy a sportszellemiség erősítésén túl a tábor kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy a klub fiatal és idősebb atlétái jobban összekovácsolódjanak. Az idősebbek példamutató magatartása és az értékek átadása remekül tükrözték a korosztályok közötti összetartozást. Tóthné munkáját ezúttal Takács Dávid és Nagy Patrik edzők is segítették a tábor ideje alatt.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Ami az augusztus hátralevő részét illeti, a klub sportolói számára már csak egy megmérettetés maradt. Augusztus 25-26-án Budapesten rendezik meg a tavasz óta tartó és több állomásból álló versenysorozat, az atlétikai szuperliga döntőjét. Az SVSE tehetséges felnőtt és serdülő atlétái mérhetik össze erejüket több versenyszámban az ország legjobbjaival. A hétvégi döntőn a liga egyes állomásain való teljesítmény határozta meg a résztvevők névsorát. A Szuper Liga döntőjére minden versenyszámban a sorozat alatt a nyolc legtöbb pontot gyűjtő atléta kerül meghívásra. Ők versenghetnek az értékes helyezésekért, melyeket a felnőttek esetében pénzdíjakkal is jutalmaznak. A SVSE a következő sportolókkal képviselteti magát a versenyen:

A felnőtteknél: Kéri Bianka (800 m és 400 m), Göncz Anna (400 m), Bányai Patra (800 m és 1500 m), Farsang Evelin (400 m gát), Magyar Vera (3000 m akadály), Kiss Gergő (800 m és 1500 m), 2. Takács Dávid (400 m gát), Molnár Attila (400 m), Nick Márton (3000 m akadály), Tóth András (3000 m akadály), Szalai Benjámin (3000 m akadály).

A serdülőknél: Mező Zsófia (300 m), Berzsenyi Kata (300 m és 300 m gát), Molnár Blanka (800 m és 1500 m), Koncz Kata (800 m), Kirsch Natália (800 m), Varga Gréta (3000 m és 1500 m akadály), Sigmond Sára (3000 m és 1500 m akadály) Papp Kata (300 m gát), Dabosi Marcell (100 m és 300 m), Kubasi János (800 m és 1500 m akadály), Tóth Márton (3000 m és 1500 m akadály).

A remekül sikerült edzőtábor és a hétvégi verseny mellett fontos megemlíteni, hogy a sportklub tizenhét fiataljának sikerült harmadosztály versenybíró képesítést szerezni augusztusban.

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.