Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Kőkemény pálya vár a versenyzőkre az idei Hungarian Baja-n

2018. augusztus 3. 13:30
A nemzetközi tereprali világkupa hazai futamát idén is Veszprémben és annak környékén rendezik. A főszervező Garamvölgyi Zoltán olyan pályát ígért, amelyen már a célba éréshez is csúszni-mászniuk kell a pilótáknak.

Augusztus 10. és 11. között Veszprémben és környékén rendezik a nemzetközi tereprali világkupa soron következő állomását. A XV. Hungarian Baja pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy idén a korábbi évekhez képest népesebb mezőny vehet részt a viadalon, amelyre több korábbi Dakar Rallye győztes pilóta is leadta nevezését.

Ovádi PéterOvádi Péter

– Veszprém városa mindig büszke, ha egy nemzetközi sportversenyt fogadhat. Úgy látom, az idei futam még a korábbiaknál is izgalmasabb lesz, hiszen egy napba sűrűsödnek az igazi izgalmak. A városi fesztiválszezon lassan a végéhez közelít, a Hungarian Baja egészen biztosan méltó felvezető versenye lesz a hamarosan rajtoló sportszezonnak – hangzott el Ovádi Pétertől, a térség országgyűlési képviselőjétől.

Garamvölgyi Zoltán és Osváth PéterGaramvölgyi Zoltán és Osváth Péter

A viadalra mintegy kilencven nevező adta le nevezését az öt meghirdetett kategóriában. Autósok, motorosok, quadosok, kamionosok és a side by side (szöcskék) osztály versenyzőinek motorjaitól lesz hangos a veszprémi Óváros tér. Péntek délután ugyanis innen indulnak a várpalotai nullpontra a résztvevők, ahol egy 11,5 kilométeres szuperspeciális etappal kezdik meg a versenyt. – Több mint négyszáz kőkemény kilométer vár a résztvevőkre, a célba éréshez csúszni-másznia kell majd mindenkinek – hangzott el az esemény főszervezőjétől, Garamvölgyi Zoltántól. Hozzátette, azért sűrítették a szombati versenynapra a versenytáv döntő részét, hogy elejét vegyék a féktelen száguldásnak. – A maratoni hosszúságú gyorsasági szakaszok megkövetelik majd a pilótáktól a taktikus vezetést – fűzte hozzá.

Archív fotóArchív fotó

Az autósok között másodízben induló Osváth Péter a mentális és fizikális felkészülés fontosságát emelte ki. Mint mondta, enélkül lehetetlen komoly eredmény elérni a rangos mezőnyben.

A szurkolók számára látogatható területeket a jövő hét folyamán jelölik ki a szervezők. Ezeket az információkat az esemény hivatalos weboldalán lehet majd elérni. Annyit azonban már most is elárultak, hogy döbröntei patakátkelés visszakerült a programba, s ezt a szurkolók számára is megtekinthetővé teszik.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.