Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kocsis Máté: sikerült emlékezetes világbajnokságot rendeznünk

2018. július 17. 15:15 // Forrás: MTI
Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint a szervezés szempontjából is emlékezetes volt a szombaton véget ért debreceni női junior világbajnokság, amelyet a magyar válogatott megnyert.

"Szerettünk volna a szervezés szempontjából is emlékezetes világbajnokságot rendezni, talán mondhatjuk, ez is sikerült. A szervezőbizottság számára a mérce nem az utánpótlás-versenyek színvonalának való megfelelés volt, inkább a felnőtt világversenyekhez szerettünk volna közelíteni" - értékelt Kocsis az MKSZ honlapján, kedden.

Az elnök hozzátette, a résztvevő csapatok, valamint a nemzetközi szövetség részéről több olyan vélemény is eljutott az MKSZ-hez, hogy minden idők legkiválóbb junior világbajnoksága volt a debreceni.

Az aranyérmes magyar válogatott a női kézilabda junior-világbajnokság eredményhirdetésén – MTI Fotó: Czeglédi ZsoltAz aranyérmes magyar válogatott a női kézilabda junior-világbajnokság eredményhirdetésén – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata hibátlan teljesítménnyel, mind a nyolc mérkőzését megnyerve lett világbajnok. Kocsis Máté emlékeztetett rá, hogy néhány nappal korábban a magyar leány serdülőválogatott megnyerte a nyílt Európa-bajnokságot.

"Büszkék vagyunk mindkét együttesre. Mindig is hittünk abban, hogy az a jó út a magyar utánpótlásban, amelyért évek óta dolgozik a szövetség és a szakma" - szögezte le.

Kifejtette, a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerének (TAO) köszönhetően a lehetőségek kinyíltak, és immár a serdülőktől a juniorokig a női szakágban mind a mennyiség, mind a minőség szempontjából megfelelőnek tűnő játékosanyaggal rendelkeznek a válogatottak.

"Fontos azonban a folyamatos fejlődés és fejlesztés, ezért a legjobb utánpótláskorúak - a világbajnokságtól függetlenül, a nők és a férfiak egyaránt - külön elitprogramba kerülnek, hogy a mennyiségből elitminőség váljon a felnőttek között is" - árulta el az MKSZ elnöke.

vehirsport.hu
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.