Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyoldalú küzdelem

2014. április 12. 21:36
A Veszprém Barabás kiütötte az egrieket a női kézilabda élvonal alsóházi rájátszásának szombati meccsén.

A vendégek különleges statisztikai mutatóval rendelkeztek a mérkőzés előtt, nevezetesen, hogy az idény összes bajnokiját elvesztették. Mérlegükre rácáfolva 3:1-es veszprémi vezetés után gyorsan egyenlítettek, ezzel azonban el is fogyott muníciójuk. A Barabás 4:0-s szériával jelezte, hogy a két együttes más tudásszintet képvisel.

Az Eszterházy KFSC védekezésben rendkívül gyenge ellenállást tanúsított, 10:6 után ismét a mieink lőttek négyet zsinórban válasz nélkül. Öttel a vége előtt már 20:11 állt az eredményjelzőn, a szünet előtt azonban némileg csökkentette hátrányát a rivális.

A Barabás kiütötte az egrieket (archív fotók)A Barabás kiütötte az egrieket (archív fotók)

Öttel a fordulás után hétre zárkózott a Herczeg-csapat, de kisvártatva már tíz volt közte (26:16). Róth Kálmán a magabiztos vezetés ellenére is folyamatosan kritizálta csapata védekezését. Támadásban ugyanakkor semmi oka nem lehetett a panaszra, hiszen – kis túlzással – a mienk akkor szereztek gólt, amikor csak kapura dobták a játékszert.

Planéta hibátlan százalékkal értékesítette a büntetőit, tízedik góljával a 48. percben 32:19-re alakította az állást. A hétgólos Tóth Gabriella és a hat-hat találatig jutó Tóth Eszter és Kurucz, valamint az ötöt hintő Kiskartali teljesítménye is dicséretet érdemel. Öttel a vége előtt Kurucz révén már tizenöt volt a különbség (36:21), amely megmaradt a lefújás pillanatában is.

A lebonyolítás furcsasága, hogy bár még csak két forduló telt el a 9-12. helyért zajló rájátszásból, a legfontosabb, azaz a bennmaradás kérdése gyakorlatilag már el is dőlt. A Debrecen ugyanis 8, a Veszprém 7, az MTK 2, az Eger pedig jelenleg 1 ponttal áll tabellán.

Női kézilabda NB I, alsóházi rájátszás, 2. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Eszterházy KFSC 39:24 (21:13)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Őri, Szalay.
Veszprém: Szemerey – Hajtai 2, Planéta 10 (6), Takács B. 1, Kurucz 6, Tóth G. 7,  Pelczéder 1. Csere: Pásztor (kapus), Tóth E. 6 (1), Horváth D. 1, Kiskartali 5, Gulyás, Kokas. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Eger: Ferenczi – Hárs 3, Molnár 2, Gyimesi 1, Bárány 3, Sári 7 (2), Petrovics 4. Csere: Fekete (kapus), Héjjas 2, Balázs, Todorovic, Benedek 1, Bárkai, Németh L. 1, Gaskova. Vezetőedző: Herczeg Béla.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 8/7, ill. 2/2.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – A lőtt gólok számával elégedett vagyok, de ennél komolyabb védekezést vártam a csapatomtól.

Herczeg Béla: – A Veszprém más dinamikával játszott, mint mi. A két csapat azonos korosztályt képvisel, de egészen eltérő képzésben részesültek a játékosok. Továbbra is rengeteg gólt kapunk, ami alapvetően meghatározza a szereplésünket. Nem adtuk fel a küzdelmet, készülünk a jövő heti, MTK elleni meccsre.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.