Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi női győzelem a Balaton körüli bringaversenyen

2018. június 7. 18:28 // Forrás: Toldi Tamás - Veszprém Cycling Academy
A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team kiválósága, Haffner Kata 5:16:05 óra alatt kerülte meg kerékpárjával a hétvégén a Balatont.

Jó edzésnek szánták a veszprémi csapat felnőtt tagjai a Tour de Pelso országúti kerékpáros maratont, hazánk leghosszabb távú bringaversenyét. A tavalyi második hely után idén a dobogó legfelsőbb fokára álhatott fel a veszprémi színekben versenyző Haffner Kata, aki 5:16:05-ös idejével nem sprintbefutón győzte le riválisát.

Haffner Kata az élen - Fotók: MKSZ, Tirszin JánosHaffner Kata az élen - Fotók: MKSZ, Tirszin János

– Kata többször vezette azt a csoportot, melynek tagjai leszakadtak az élmezőnyről, annak ellenére, hogy edzője – Szabó László (aki Kónya Ádám sífutó olimpiai felkészítője is volt) – és én is felhívtam a figyelmét, hogy nőként nem kell a vegyes mezőnyben szerepet vállalnia, elég ha „utazik” a fiúkon és figyel a többi lányra. Bár az „utazik” szó a helyenként 55-60 km/h-s tempót tekintve elég szerényen hangzik. A lényeg, hogy maradt ereje és tudott koncentrálni a sprinten, hogy a végén őt intsék le elsőként. Még tanulja ezt a szakágat, de nagyon jól halad – értékelt Toldi Tamás a veszprémiek csapatvezetője.

A legjobb VKE versenyző, Dolezsai Balázs a 28. helyen végzett 4 óra 47 perces idővel.

A hétvége másik kellemes meglepetése a svájci Gränichenben volt, ahol az U15, U17 és a junior (U19) magyar válogatott állt rajthoz. Aki ma jegyzett világszinten a mountain bike olimpiai számában, az XCO-ban, az rajthoz állt itt, s még sokan mások.

A három veszprémi válogatott versenyző közül a legjobb eredményt Bokros Csenge Anna érte el, aki 8. helyen érkezett a célba az U17-es lányoknál. Úgy, hogy az első évesek között csak egy versenyző volt nála jobb. Erre az eredményre már külföldön is felkapják a fejüket.

Bokros Csenge Anna nyolcadik lettBokros Csenge Anna nyolcadik lett

A fiúknál Baranyi Áron Dávid az utolsó előtti sorból, a 94. pozícióból rajtolva küzdötte fel magát a 18. helyre! El lehet játszani a gondolattal, mi lenne, ha a 3. sorból, a 16. helyről rajtolna.

Az U19-es mezőny akkora volt, mint a teljes magyar mountain bike XCO mezőny U9-től Master 3-ig, így sok babér nem termett a futamban a középmezőny végéről rajtoló Fülöp Ádámnak, aki a nagy tülekedésben a svájci földdel is közelebbi kapcsolatba került, végül a 73. helyen fejezte be a versenyt.

Fülöp Ádám a 73. helyen zártFülöp Ádám a 73. helyen zárt

Ádám vegyes májust tudhat magáénak, szerzett értékes nemzetközi pontokat Grazban és a szintén ausztriai obertraumi verseny pályabejárásán olyan horror esést mutatott be, hogy már bőven egymillió feletti megtekintéssel bír különböző online csatornákon.

A csapat jó előjelekkel vág neki a júniusnak, amikor is a felnőttekre az idei év első mountain bike magyar bajnoki futama vár maraton versenyszámban Nagykovácsiban. A Veszprém Cycling Academy utánpótlásprogramban résztvevők pedig Tamásiban mérik össze erejüket a mountain bike diákolimpia országos döntőjében.

Május 28-án megkezdődött az olimpiai kvótafutás is, így megnőtt a nyomás a tavaly jól szereplő veszprémi elit felnőtt versenyzőkön is, hiszen a pontokat és az azzal járó kvótát vagy kvótákat nem csak maguknak, hanem Magyarországnak is szerzik.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.