Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szépen csillogó ezüstöt szerzett a VFC USE U11

2018. június 3. 12:19
A Veszprém FC USE U11-es csapata – Varga Tamás edző vezetésével – imponáló teljesítménnyel második helyen zárt az országos futsal-bajnokságban, ahol összesen 453 csapat indult.

A VFC USE az országos futsal-bajnokság indulása óta minden évben benevezi a korosztályos csapatait, hogy ezzel is biztosítsa számukra a téli időszakban a folyamatos megmérettetéseket.

Az U11-es csapat – Varga Tamás edző irányításával – 2017. november 26-án kezdte meg a 2017/2018. évi országos futsal-bajnokság alapszakaszának küzdelmeit a megyei sorozatban. A veszprémiek két csapattal indultak, hogy minden gyermek a lehető legtöbb játéklehetőséget kaphassa meg. Az alapszakaszt az „A” csapat – csoportjában hat mérkőzésen nyújtott százszázalékos teljesítménnyel, 112-0-s gólkülönbséggel – nyerte meg. A „B” csapat szintén megnyerte csoportját. A felsőházi rájátszás csoportmérkőzésein az „A” jelű gárda ismét megnyerte minden mérkőzését, 77 gólt rúgott és csupán 9-et kapott. A „B” csapat csak az „A”-tól szenvedett vereséget, így a második helyen zárta a felsőházi rájátszást.

Álló sor (balról jobbra): Csomai Regő, Beődi Bence, Beke Barnabás, Décsy Ádám, Mayer Péter, Farkasdy Botond. Guggolnak: Bécsy Balázs Bendegúz, Farkas Martin, Fülöp Nándor, Vér Dávid. Hátul: Varga Tamás (edző)Álló sor (balról jobbra): Csomai Regő, Beődi Bence, Beke Barnabás, Décsy Ádám, Mayer Péter, Farkasdy Botond. Guggolnak: Bécsy Balázs Bendegúz, Farkas Martin, Fülöp Nándor, Vér Dávid. Hátul: Varga Tamás (edző)

A megyei négyes döntő csoportmérkőzései 2018. márciusában zajlottak. A négyes döntőbe három gárdát is delegált a VFC USE: U11 „A” és „B”, valamint a Kelemen Miklós által vezetett U10-es alakulat. Itt az „A” csapat három mérkőzésen 39 gólt lőtt, 5-öt kapott, így megnyerte a viadalt.

A Varga-csapat április 7-én a regionális szakasz középdöntő-selejtező csoportmérkőzésein az ETO Futsal Kft., a Koppánymonostori SE és az Illés Akadémia ellen lépett pályára. Célként a középdöntő csoportmérkőzéseire való továbbjutást tűzték ki, melynek feltétele az első két hely valamelyikének megszerzése volt. Ezt pedig már az első két mérkőzésen be is biztosította az együttes: VFC USE–ETO Futsal Kft. 4-3, VFC USE–Koppánymonostori SE 9-0). Így a 3. mérkőzés, melyet az Illés Akadémia ellen vívtak, már tét nélküli volt (VFC USE–Illés Akadémia 1-3).

Május elején a középdöntő csoportmeccseire került sor, ahova a VFC USE mellett a Siófoki Bányász SE, a Dombóvári FE és az Illés Akadémia csapatai jutott be. A mieink mindhárom meccsüket megnyerve csoportelsőként harcoltuk ki az országos négyes döntőbe jutást. A csapat a tornán 18 gólt rúgott és 4-et kapott. A négyes döntőig pedig összesen 260 gólt rúgott és 24-et kapott.

Az Üllőn rendezett országos négyes döntőben a Debreceni Labdarúgó Akadémia, az MTK Mészöly Focisuli SE és a Siófoki Bányász SE várt a mieinkre május 27-én. A középdöntő csoportjának győztesei a másik csoport második helyezettjével játszottak először. Az első mérkőzésen az MTK Mészöly Focisuli legyőzte a Siófoki Bányászt. A veszprémiek a második mérkőzésen a Debreceni Labdarúgó Akadémia csapata ellen léptek pályára. A rendes játékidő után 4-4, a kétszer ötperces hosszabbítás után pedig 5-5 állt az eredményjelzőn, a büntetőpárbajt aztán a mieink nyerték.

A fináléban sorra alakította ki helyzeteit a VFC USE, ám sajnos ki is hagyta azokat. Büntetőt hibáztak, kapufákat rúgtak. A Mészöly Focisuli könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit, így 4-1-re nyert.

– A pályát emelt fővel hagyhattuk el, mert játékosaim mindent megtettek a győzelemért, de ez most nem sikerült. A sorozatban 453 csapatból a második helyen zártunk, ami nagyon szép eredmény. A hat hónapig tartó sorozatban játékosaim szervezetten és kreatívan játszottak, sok gólt szereztek, keveset kaptak. Ezek a mérkőzések nagyon jól szolgálták a gyerekek fejlődését, sokat tanultak. Gratulálok csapatomnak az elért eredményhez – értékelt Varga Tamás edző.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.