Schuch Timuzsin nehéz szívvel búcsúzik Veszprémből

  • Telekom Veszprém
  • 2018.05.16
  • 14:12
  • Szalay Péter, SzPress Sporthírszolgálat
A bajnoki címének megvédéséért harcoló Telekom Veszprém csapatában vasárnap utoljára szerepel Schuch Timuzsin, akit két alkalommal is a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosának választottak meg.

Schuch Timuzsin húszéves sem volt, amikor először szerepelhetett a kézilabdasport örökrangadóján, amelyet 2005 tavaszán a Veszprém kilenc góllal nyert meg a Szeged ellen. Büszkeségére újoncként egyszer ő is az ellenfél hálójába talált. A véletlen hozta úgy, hogy a bajnoki döntő jövő vasárnapi visszavágóján a közönségkedvenc védőbástya – immár harminckét esztendősen – újra egy Veszprém – Szeged összecsapást „kifogva” búcsúzik el eddigi csapatától. Ezúttal az ötgólos hazai győzelem is elég lenne ahhoz, hogy Schuch ne hét, hanem nyolcszoros magyar bajnokként köszönhessen el az „Építőktől”.

– Nehéz szívvel távozok, mert ez a csapat volt gyerekfejjel az álmom, ifi koromtól kezdve a tanulóműhelyem, felnőtté válva pedig az a klub, ahonnan bekerültem a válogatottba, amelynek soraiban olimpiai negyedik helyezett lehettem. Remélem, hogy a szurkolóknak és a játékostársaimnak is éppen annyira fogok hiányozni, mint ők nekem – nyilatkozta a civilben a szerénységéről, a pályán pedig a keménységéről ismert kézilabdázó az SzPress Hírszolgálatnak.

Schuch (a kép bal oldalán) távozik Veszprémből

Schuch – akinek az édesapja magyar, édesanyja pedig mongol származású – gyakran keserítette meg az ellenfél támadójátékosainak az életét, de a szilaj csaták az ő izomzatát és ízületeit is rendesen próbára tették.

– Nem tagadhatom, hogy reggelente olykor alig tudok lábra állni, a pályán pedig az Achillesem szokott rakoncátlankodni. Minden baj és gond feledésbe merül, ha elkezdődik a mérkőzés, engem Nagyatádon született legényként szerencsémre kemény fából faragtak – hangsúlyozta a 155-szörös válogatott kézilabdázó.

Bántja, hogy a Veszprém idén lemaradt a Bajnokok Ligájának négyes döntőjéről, még inkább az, hogy ezúttal a legjobb nyolcig se jutottak el.

– Gyermekded hibákat követtünk el a Skjern otthonában, és sajnos egy olyan dán csapat vágta el az utunkat, amelyik a következő fordulóban a mi sorsunkra jutott. Legutóbb a bajnoki döntő első mérkőzésén se hoztuk a legjobb formánkat, de így is azt remélem, hogy sikerül fordítanunk és a búcsúmérkőzésemet ünneplés követheti Veszprémben – mondta Schuch, aki a veszprémi játékosévei alatt edzői és műszaki menedzseri diplomát szerzett.

Hetek óta az a hír járja, hogy Schuch nem hosszabbította meg a veszprémi szerződését, és már alá is írt a kieséstől megmenekült Ferencvároshoz, ahol magyar játékosokra építve ütőképes csapatot szeretnének felépíteni. A Veszprémtől búcsúzó játékos a szóbeszédet sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

­– Remélem, hogy szépen alakulnak a dolgaim, és csak jó sülhet ki az átigazolásomból. Az biztos, hogy nem unalmas évek várnak rám. Az élsportot nem lehet a végtelenségig művelni, de úgy gondolom, hogy erővel és vállalhatóan jó játékkal három évet még le tudok húzni – fogalmazott sejtelmesen Timuzsin, aki meghívást kapott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól (egyben eddigi klubedzőjétől) a Szlovénia elleni júniusi világbajnoki selejtező mérkőzésekre készülő válogatottba.

Forrás: Szalay Péter, SzPress Sporthírszolgálat


Oroszlánszívű Renato arannyal távozna

Renato Sulic ritkán ad interjút, most távozásáról, a Szeged elleni bajnoki döntőről, s a szurkolók számára rejtett arcáról is mesélt portálunknak.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »