Schuch Timuzsin nehéz szívvel búcsúzik Veszprémből

  • Telekom Veszprém
  • 2018.05.16
  • 14:12
  • Szalay Péter, SzPress Sporthírszolgálat
A bajnoki címének megvédéséért harcoló Telekom Veszprém csapatában vasárnap utoljára szerepel Schuch Timuzsin, akit két alkalommal is a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosának választottak meg.

Schuch Timuzsin húszéves sem volt, amikor először szerepelhetett a kézilabdasport örökrangadóján, amelyet 2005 tavaszán a Veszprém kilenc góllal nyert meg a Szeged ellen. Büszkeségére újoncként egyszer ő is az ellenfél hálójába talált. A véletlen hozta úgy, hogy a bajnoki döntő jövő vasárnapi visszavágóján a közönségkedvenc védőbástya – immár harminckét esztendősen – újra egy Veszprém – Szeged összecsapást „kifogva” búcsúzik el eddigi csapatától. Ezúttal az ötgólos hazai győzelem is elég lenne ahhoz, hogy Schuch ne hét, hanem nyolcszoros magyar bajnokként köszönhessen el az „Építőktől”.

– Nehéz szívvel távozok, mert ez a csapat volt gyerekfejjel az álmom, ifi koromtól kezdve a tanulóműhelyem, felnőtté válva pedig az a klub, ahonnan bekerültem a válogatottba, amelynek soraiban olimpiai negyedik helyezett lehettem. Remélem, hogy a szurkolóknak és a játékostársaimnak is éppen annyira fogok hiányozni, mint ők nekem – nyilatkozta a civilben a szerénységéről, a pályán pedig a keménységéről ismert kézilabdázó az SzPress Hírszolgálatnak.

Schuch (a kép bal oldalán) távozik Veszprémből

Schuch – akinek az édesapja magyar, édesanyja pedig mongol származású – gyakran keserítette meg az ellenfél támadójátékosainak az életét, de a szilaj csaták az ő izomzatát és ízületeit is rendesen próbára tették.

– Nem tagadhatom, hogy reggelente olykor alig tudok lábra állni, a pályán pedig az Achillesem szokott rakoncátlankodni. Minden baj és gond feledésbe merül, ha elkezdődik a mérkőzés, engem Nagyatádon született legényként szerencsémre kemény fából faragtak – hangsúlyozta a 155-szörös válogatott kézilabdázó.

Bántja, hogy a Veszprém idén lemaradt a Bajnokok Ligájának négyes döntőjéről, még inkább az, hogy ezúttal a legjobb nyolcig se jutottak el.

– Gyermekded hibákat követtünk el a Skjern otthonában, és sajnos egy olyan dán csapat vágta el az utunkat, amelyik a következő fordulóban a mi sorsunkra jutott. Legutóbb a bajnoki döntő első mérkőzésén se hoztuk a legjobb formánkat, de így is azt remélem, hogy sikerül fordítanunk és a búcsúmérkőzésemet ünneplés követheti Veszprémben – mondta Schuch, aki a veszprémi játékosévei alatt edzői és műszaki menedzseri diplomát szerzett.

Hetek óta az a hír járja, hogy Schuch nem hosszabbította meg a veszprémi szerződését, és már alá is írt a kieséstől megmenekült Ferencvároshoz, ahol magyar játékosokra építve ütőképes csapatot szeretnének felépíteni. A Veszprémtől búcsúzó játékos a szóbeszédet sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

­– Remélem, hogy szépen alakulnak a dolgaim, és csak jó sülhet ki az átigazolásomból. Az biztos, hogy nem unalmas évek várnak rám. Az élsportot nem lehet a végtelenségig művelni, de úgy gondolom, hogy erővel és vállalhatóan jó játékkal három évet még le tudok húzni – fogalmazott sejtelmesen Timuzsin, aki meghívást kapott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól (egyben eddigi klubedzőjétől) a Szlovénia elleni júniusi világbajnoki selejtező mérkőzésekre készülő válogatottba.

Forrás: Szalay Péter, SzPress Sporthírszolgálat


Oroszlánszívű Renato arannyal távozna

Renato Sulic ritkán ad interjút, most távozásáról, a Szeged elleni bajnoki döntőről, s a szurkolók számára rejtett arcáról is mesélt portálunknak.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 8
2. Vardar Szkopje 8
3. Rhein-Neckar Löven 6
4. Kielce 6
5. Telekom Veszprém 6
6. Meskov Breszt 4
7. Montpellier 0
8. IFK Kristianstad 0
utolsó módosítás 2018. október 13. 19:30
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 14
2. Grundfos Tatabánya KC 11
3. Csurgói KK 10
4. Telekom Veszprém 8
5. Balatonfüredi KSE 8
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 7
7. Dabasi KC VSE 6
8. Sport36-Komló 6
9. FTC 4
10. Ceglédi KKSE 4
11. CYEB Budakalász 4
12. Mezőkövesdi KC 3
13. DVTK-Eger 3
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2018. október 18. 15:00
tovább »