Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dobogóra állnának

2018. május 15. 18:25 // Forrás: Veszprémi Kézilabda Kft.
A szezonban magabiztos és bravúros győzelmeket aratott Veszprémi KKFT érmet nyerne a serdülő fiúk június elején, Szigetszentmiklóson tartandó négyes döntőjén.

Az Éles József és Kovács István edzette, Fazekas Gergő, Szmetán Máté, Melnyicsuk Viktor és Redling András nevével fémjelzett csapat második lett az első osztály Nyugati-csoport alapszakaszában, az éllovas FTC-Pensioval azonos pontszámmal. Ahogy a zöld-fehérek, úgy a mieink is tizenkilenc diadalt értek el, egy döntetlen és két vereség mellett; a felek között az egymás elleni eredmény tett különbséget. Az együttesünk olyan nagyhírű klubokat utasított maga mögé, mint a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a Grundfos Tatabánya KC, a Telekom Veszprém, a Balatonfüredi KSE, vagy éppen a Csurgói KK. Mint arról az idényben hírt adtunk, a jól felkészített és magáért kitett alakulatunk többször bizonyította, hogy erős és taktikus gárda az övék. A nyitott védekezésükkel például nem egyszer meglepték a riválisokat, akiket a játékelemek zömében felülmúltak. A fellépéseik jelentős részében domináltak, olyankor (…nem kellett vért izzadniuk a sikerért) élmény volt nézni a produkciójukat, ám időnként az is igazolást nyert, hogy nekik is vannak sebezhető pontjaik. Ha könnyelműsködtek, ők is tudtak hullámzó teljesítményt nyújtani.

Fotó: veszpremikse.huFotó: veszpremikse.hu

A június 2-án és 3-án esedékes „final four” első elődöntőjében a mezőny favoritjával, a keleti első Pick Szegeddel mérik össze az erejüket, a tudásukat. A másik ágon az FTC és a Békés-Drén KC néz farkasszemet. Másnap a párharcok győztesei az aranycsatában, míg a vesztesek a kisdöntőben találkoznak. A Tisza-partiakról érdemes tudni, hogy az évadban még nem vesztettek pontot, az összes összecsapásukat „hozták” (…a gólkülönbségük plusz háromszázhuszonnyolc), s kilenc pontot vertek az utánuk következőre. A fiataljainknak a tudásuk legjavát kell adni ahhoz, hogy olajozottan működjön a gépezetük, vagyis, hogy jegyet váltsanak a fináléba. Ha koncentráltan és okosan játszanak, gyorsan és határozottan támadnak, illetve rendkívül szigorúan védekeznek, akkor lehet esélyük a rangadón.

– Már túlteljesítettük az előzetes terveinket a korosztályos küzdelemsorozatban, ezzel együtt a négyes döntő eredményhirdetésekor dobogóra állnánk. Legalább ilyen fontosnak tartjuk, hogy több serdülő játékosunk már bemutatkozott az egyesület ifjúsági és felnőtt együttesében – mondta Éles József.

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.