Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Az ország legjobb egyesületei között az SVSE

2018. május 14. 14:03
Nem kis bravúrt tudhat magáénak városunk fiatalabb atlétikai egyesülete, a Sportolj Velünk Sport Egyesület, amely beverekedte magát az országos csapatbajnoki döntőbe.

Péntektől vasárnapig Zalaegerszeg városa látta vendégül az ország nyugati felének legjobb atlétáit. Itt rendezték ugyanis az országos atlétikai csapatbajnokság regionális elődöntőjét, melyen városunk két atlétika klubja, a Sportolj Velünk SE (SVSE) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) is megmérette magát.

Az egyesületeknek idén is lehetősége nyílt arra, hogy fúzióban alkossanak csapatokat, így több rangos országos klubhoz hasonlóan a VEDAC is élt a lehetőséggel, s a Pápai Atlétikai Clubbal közösen neveztek a viadalra. Az újonc SVSE azonban szólóban nevezett első csapatbajnokságára.

Az SVSE csapataAz SVSE csapata

A csapatok összesített pontversenye a következőképp alakult. Ötven atlétikai versenyszámra nevezhettek az alakulatok, melyből maximálisan negyvenet vettek figyelembe a végső sorrend felállításakor. Mind az egyéni, mind a váltók során az első tizenkét helyezett tudott pontot gyűjteni csapatának, de a kimagasló eredményeket plusz pontokkal is díjazták, s végül ezek összegzése alapján alakult ki a végső sorrend.

Az SVSE sportolói gyűjtötték a hatodik legtöbb pontot a viadalon, így jogot szereztek arra, hogy ott legyenek a szeptember eleji országos döntőben. A VEDAC és a Pápai AC közös csapata, a Bakony Balaton Team a hetedik helyen végzett, így épp’ hogy lemaradt az országos fináléról.

A veszprémi sportolók közül megnyerte versenyszámát az SVSE 4x400 méteres férfi váltója (Takács Dávid, Kiss Gergő, Bartha László, Molnár Attila), s a hölgyeknél is az SVSE vitte a prímet ugyanebben a számban (Kéri Bettina, Farsang Evelin, Göncz Anna, Kéri Bianka). Kéri Bianka egyéniben is remekelt: 400 (54.91) és 800 (2:05.83) méteren is idei legjobb eredményével győzött.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.