A továbbjutás a cél a negyeddöntőben

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.04.20
  • 11:08
Megújult környezetben, az immár több mint 800 fő befogadására alkalmas Vetési csarnokban kezdheti meg a rájátszást a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata. Az alapszakaszról és a gárda előtt álló kihívásokról Mérész Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

Húsz győzelem mellett hat vereséggel a második helyen zárta a másodosztályú kosárlabda-bajnokság alapszakaszát a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata. Ez a mérleg a második hely eléréséhez volt elegendő, amely kiemelést, és pályaelőnyt jelent a mieink számára a negyeddöntőben, s továbbjutás esetén az elődöntőben is.

Mérész Csaba

Mérész Csaba vezetőedzőnek nem volt egyszerű dolga a zajló szezon kezdetén, hiszen öt új játékost kellett beépítenie a tavalyi ezüstérmes gárdába, amely még szezon közben is erősítésre szorult: az amerikai Ryan Cook csalódást keltő teljesítménye után januárban távozott, helyére Nebojsa Pavlovic tért vissza. – Összességében reális és elfogadható eredmény a második helyünk. Ha azt is hozzátesszük, hogy a szezon elején komoly sérüléshullámmal kellett szembenéznünk, akkor kijelenthető, hogy maximálisan elégedett vagyok a fiúk teljesítményével – kezdte értékelését Mérész.

A veszprémi kosarasok három elkerülhető vereségbe is beleszaladtak: ilyen volt a Nyíregyháza elleni hazai találkozó, de a Miskolc és Vasas elleni vendégjáték miatt is van hiányérzete a trénernek.

– A folytatásban hazai pályán már semmiképp nem lehet hibázni. Az negyeddöntőben talán mi kaptuk a legkönnyebb ellenfelet, de az nem azt jelenti, hogy könnyű dolgunk lenne a Nagykőrös ellen. Elég egyszerű kosárlabdát játszanak, főként az egy-egyes és a kettő-kettes játékokra építik támadásaikat, idegenben és hazai pályán is szoros találkozókra számítok – tette hozzá Mérész, aki kijelentette, ebben a körben egyértelműen a továbbjutás a cél.

A két nyert meccsig tartó negyeddöntő első felvonását április 25-én, szerdán a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában vívják a felek, amely ismét tovább bővült a kosárcsapatnak köszönhetően.

A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém együttese taós forrás felhasználásával két, 250 fő befogadására alkalmas mobil lelátót telepített, amelyet a rájátszásban vehetnek igénybe a szurkolók először. A Vetési Gimnázium sportcsarnoka így már közel 850 fő befogadására alkalmas.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 10
2. OSE Lions 10
3. MAFC 9
4. BKG-Príma SE 7
5. Budapesti Honvéd SE 5
6. BUDAFOK 8
7. Nyíregyháza Blue Sharks 8
8. Vasas Akadémia 8
9. MEAFC-Miskolc 6
10. Nagykőrösi Sólymok KE 5
11. OMNIA Pub & Food Békés 6
12. MTK Törökbálint 5
13. PVSK-Kronosz Kiadó 4
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 5
utolsó módosítás tegnap 11:06
tovább »