A továbbjutás a cél a negyeddöntőben

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.04.20
  • 11:08
Megújult környezetben, az immár több mint 800 fő befogadására alkalmas Vetési csarnokban kezdheti meg a rájátszást a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata. Az alapszakaszról és a gárda előtt álló kihívásokról Mérész Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

Húsz győzelem mellett hat vereséggel a második helyen zárta a másodosztályú kosárlabda-bajnokság alapszakaszát a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata. Ez a mérleg a második hely eléréséhez volt elegendő, amely kiemelést, és pályaelőnyt jelent a mieink számára a negyeddöntőben, s továbbjutás esetén az elődöntőben is.

Mérész Csaba

Mérész Csaba vezetőedzőnek nem volt egyszerű dolga a zajló szezon kezdetén, hiszen öt új játékost kellett beépítenie a tavalyi ezüstérmes gárdába, amely még szezon közben is erősítésre szorult: az amerikai Ryan Cook csalódást keltő teljesítménye után januárban távozott, helyére Nebojsa Pavlovic tért vissza. – Összességében reális és elfogadható eredmény a második helyünk. Ha azt is hozzátesszük, hogy a szezon elején komoly sérüléshullámmal kellett szembenéznünk, akkor kijelenthető, hogy maximálisan elégedett vagyok a fiúk teljesítményével – kezdte értékelését Mérész.

A veszprémi kosarasok három elkerülhető vereségbe is beleszaladtak: ilyen volt a Nyíregyháza elleni hazai találkozó, de a Miskolc és Vasas elleni vendégjáték miatt is van hiányérzete a trénernek.

– A folytatásban hazai pályán már semmiképp nem lehet hibázni. Az negyeddöntőben talán mi kaptuk a legkönnyebb ellenfelet, de az nem azt jelenti, hogy könnyű dolgunk lenne a Nagykőrös ellen. Elég egyszerű kosárlabdát játszanak, főként az egy-egyes és a kettő-kettes játékokra építik támadásaikat, idegenben és hazai pályán is szoros találkozókra számítok – tette hozzá Mérész, aki kijelentette, ebben a körben egyértelműen a továbbjutás a cél.

A két nyert meccsig tartó negyeddöntő első felvonását április 25-én, szerdán a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában vívják a felek, amely ismét tovább bővült a kosárcsapatnak köszönhetően.

A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém együttese taós forrás felhasználásával két, 250 fő befogadására alkalmas mobil lelátót telepített, amelyet a rájátszásban vehetnek igénybe a szurkolók először. A Vetési Gimnázium sportcsarnoka így már közel 850 fő befogadására alkalmas.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »