Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megkezdődött a szezon a veszprémi kerékpárosoknak

2018. március 30. 18:25 // Forrás: Toldi Tamás
Március 24-25-én az osztrák Langenloisban a C1-es besorolású mountain bike versenyen, a 27. Kamptal-Klassik-Trophy-n indultak a veszprémi VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team utánpótlás versenyzői.

A régió első nagyobb versenyén több mint tíz ország versenyzői mutatták meg, hogy sikerült a téli felkészülés. A magyaroknak kiválóan, hiszen hat korcsoportban is a dobogó legfelső fokára állhattak, U17-ben a veszprémi színekben versenyző Baranyi Áron.

U11-ben éppen lecsúszott a dobogóról Marczal Marcell akárcsak az első éves U17-es Bokros Csenge, aki szintén a 4. helyen végzett.

Junior (U19) fiúknál az első éves Fülöp Ádám a 10. helyen ért célba, amivel értékes pontokat szerzett, de még értékesebb, hogy ezzel a válogatási szabályok szerint rögtön az első versenye után – 2017-et követően 2018-ban is – meghívót kapott a válogatott keretbe. Április 14-én az olaszországi Nals-ban, már nemzeti mezben, a magyar junior válogatottban állhat rajthoz a veszprémi fiatal.

A verseny után közvetlenül az augusztusi U17/U15-ös Európa-bajnokságra készülő Veszprémiek (Baranyi Áron, Bokros Csenge és az U15-ös Tóth-Almási Borbála) az olaszországi Cison di Valmarino-ba utaztak egy hétre edzőtáborba, ahol olasz, dán, osztrák bringásokkal elsősorban a rendkívüli technikai tudást igénylő, sziklakerttel és éles kanyarokkal tarkított ejtmeneteket gyakorolják.

A veszprémi utánpótlás csapat következő megmérettetése április 7-én a horvátországi Premanturában lesz. Az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján a VKE versenyzőinek nem csak a sziklákkal, hanem a verseny népszerűségének köszönhetően a nagyszámú, főleg olasz kerékpárossal is meg kell majd küzdeniük.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.