Remekeltek a veszprémi atléták a mezei futó ob-n

  • atlétika
  • 2018.03.20
  • 17:07
A Sportolj Velünk SE lett az ország legeredményesebb sportegyesülete, a VEDAC férfi csapata pedig a csapatok összevetésében állhatott dobogóra.

Múlt szombaton Kecskeméten rendezték az országos mezei futó bajnokságot, melyen városunk mindkét atlétikai egyesülete szép számmal képviseltette magát. A futóknak a kiszabott tereptáv mellett az igencsak téliesre fordult időjárással is meg kellett küzdeniük: esős, szeles, hideg idő várt a közel félezer sportolóra.

Badis Anissa

Az Sportolj Velünk SE futói nem aprózták el a sikereket: első mezei országos bajnokságukon rögtön magukhoz ragadták az ország legeredményesebb egyesületének járó vándortrófeát. Varga Gréta harmadik, Tóth Márton ezüstérmes lett – mindketten a serdülők korcsoportjában remekeltek. Szintén egyéniben állhatott a dobogó harmadik fokára Nick Márton utánpótlás korosztályú futó.

A csapatok rangsorolásában sem maradt el az éremeső: az SVSE serdülő fiú- és leánycsapata is bajnoki címnek örülhetett, míg az ifjúsági fiúcsapat ezüst-, az újonc fiúk pedig a bronzéremmel gazdagodtak.

Az SVSE csapatának egy része

A VEDAC ötödik helyen végzett a csapatok összesített rangsorában. A felnőtt férfiak mezőnyében azonban a dobogó is összejött: A Kovács Tamás, Fonyó Sándor, Koszár Zsolt trió a harmadik helyet szerezte meg.

Véget ért az országos liga verseny is, melynek az országos bajnokság volt az ötödik, záró versenyszáma. A felnőttek között Bertalan Renátó és Badis Anissa bronzérmesek lettek (mindketten VEDAC), az ifjúságiaknál Zsetnyai Ákos (SVSE) az első helyen végzett. A serdülőknél három érmet is bezsebelt az SVSE: Tóth Márton és Varga Gréta második, Koncz Kata pedig a harmadik helyen zárt összetettben.