Megosztoztak a pontokon az NB III sereghajtói

  • VLS Veszprém
  • 2018.03.18
  • 16:59
Vágó Attila tanítványai hektikus mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszottak a Gyirmót II-vel a labdarúgó NB III kiesési rangadóján.

Ismét a hóhelyzet játszotta a főszerepet az NB III Nyugati csoportjában. A vasárnap délutáni meccsek döntő többségét későbbre halasztotta a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Veszprém–Gyimrót II találkozó azonban zöld lámpát kapott a lebonyolításra. Igaz, egészen a csapatok bemelegítéséig kérdéses volt, hogy a játékvezetők alkalmasnak ítélik-e a Wartha Vince utcai Stadion gyepét.

Az utolsó előtti VLS Veszprém csakúgy, mint a múlt héten, ismét kiesési rangadón lépett pályára, hiszen a sereghajtó Gyimrót II gárdáját fogadták. Mindkét fél vereséggel indította a naptári évet: Vágó Attila tanítványai a THSE-Szabadkikötő együttesétől, a győriek pedig a Videoton II-től szenvedtek 2-0-s idegenbeli vereséget.

Ordító vendég helyzettel indult a találkozó. A veszprémi védők határozatlanságát használta ki Sandal, aki a tizenhatoson belül – három veszprémi védő között – szerzett labdát és tálalt Farkas elé, aki egy méterre a kaputól (!) saját kezét találta el lövés közben.

Hazai szabadrúgás és szöglet révén veszélyeztett a VLS, de az igazán ígéretes akciókat az a Gyirmót II vezette, melynek NB II-es keretéből több meghatározó játékosa is bekerült a mai meccskeretbe.

Sokadik alkalommal adogathatott Kis kapuja előtt a Gyirmót, ismét Farkasra játszották ki a figurát, aki ezúttal már könyörtelenül a hálóba bombázott (10. perc: 1-0).

19. perc: Balázs csent erőszakosan labdát az ellenfél hátra tett passzánál, a középre érkező passzt azonban az utolsó utáni pillanatban menteni tudták a sárga mezesek. A VLS szöglete is veszélyes volt, nem sok kellett volna az első hazai gólhoz.

25. perc: Újabb kapitális hiba a támadóharmadban a Gyirmóttól. Két támadó vezethette Kisre a labdát egy kontra során. Minden bizonnyal a vizes talaj is közrejátszott abban, hogy a támadó hosszan tolta meg a labdát, amit a mieink portása jó ütemben fülelt le.

27. perc: Bognár szabadrúgását Radványi csúsztatta kapura az ötösről, nagyot védett Rengel. Két perccel később már eredménnyel veszélyeztett a VLS: Irmes szögletét Balázs fejelte be (1-1).

41. perc: Ígéretes szabadrúgás 22 méterről a mieinknek. Bognár lövését könnyedén fogta Rengel. Két perccel később még közelebb állt a VLS a gólszerzéshez: a szabadrúgásból felívelt labdát Szabó Bence tette Balázs Richárd elé, aki jó két méterrel a kapu fölé tüzelt. Nem sokkal később a gyirmóti akció után csattant a játékszer a kapufán. Egy percre sem ült le a meccs.

51. perc: Farkas húzogatott a mieink kapujának előterében: három védő és a kapus együttes erejével tudta csak szerelni a VLS.

56. perc: Szabó Bencét buktatták büntetőgyanús szituációban: a bíró sípja néma maradt, a tovább csorgó akciónak Rengel vetett véget. Három perccel később a jobb szélről veszélyeztett a VLS, gyirmóti védő lába állt az életerős lövés útjába.

62. perc: Ezúttal a VLS hagyott ki egy tátongó ziccert, a gólvonaltól fél méterre gurult el a játékszer. Öt perc múlva Lupták eresztett el egy hatalmas bombát jó 30 méterről, Rengelnek kellett hatalmasat repülnie.

76. perc: A semmiből talált be a Gyirmót. A kinyíló Veszprém a pálya közepén vesztett labdát, Farkas duplázhatott egy húszméteres indításból (1-2).

85. perc: Bognár egyenlített! A kapu torkában találták meg a társak a labdával, s ezúttal már nem hibázott a VLS gólvágója (2-2). Több találat már nem esett a találkozón, igazi háromesélyes meccsen osztoztak meg a pontokon a felek.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 19. forduló:
VLS Veszprém – Gyirmót FC Győr II 2-2 (1-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion 30 néző. Vezette: Kovács, (Schweighardt, Rózsa).
Veszprém: Kis – Erőss, Radványi, Dobsa, Lupták – Vass (Hoffer, 74.), Szabó T. – Irmes (Prágai, 59.) Bognár, Szabó B. (Czimbalmos, 59.) – Balázs. Vezetőedző: Vágó Attila.
Gyirmót II: Rengel – Szilvási, Farkas, Széles, Stieber, Horváth R., Varga (Vörösbaranyi, 65.), Kőris, Nagy B., Kiss M., Sandal. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Balázs (27. perc), Bognár (85.) ill. Farkas (10., 77.).

Edzői értékelés

Vágó Attila: – Némi hiányérzetem van az eredménnyel kapcsolatban. Úgy vélem, a második félidőben mi tettünk többet a győzelemért. A csapat tartását mutatja, hogy kétszer is fel tudtunk állni hátrányból. Sajnos az egyéni hibák most is megestek, s ezúttal is gólokkal fizettünk értük. A bajnokság sportszerűtlensége, hogy a Gyirmót NB II-es elmaradt bajnokija miatt öten is pályára léphettek ma ellenünk a másodosztályú első csapatukból. Mostantól viszont már három pont kell: szerdán mindent meg kell tennünk a győzelemért a Vidi II otthonában.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. Balatonfüredi FC 18
2. VLS Veszprém 16
3. Úrkút SK 16
4. Tihanyi FC 11
5. Ajka Kristály SE 10
6. Tiac VSE 9
7. Csetény SE 9
8. Sümeg VSE 9
9. Balatonalmádi SE 8
10. Gyulafirátót SE 7
11. Devecser SE 6
12. Magyarpolány SE 6
13. Várpalotai BSK 6
14. Fűzfői AK 3
15. Herend 3
16. FC Zirc 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 16. 21:32
tovább »