Tatai mesterhármasával nyertek a futsalosok

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.03.12
  • 20:59
Az 1. Futsal Club Veszprémnek nem okozott gondot a sereghajtó Bőny legyőzése az első osztályú bajnokság hétfői játéknapján.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta hétfő este az NB I alapszakaszában a hatodik helyen álló Veszprém, amely a válogatott játékosokkal megerősített, az utóbbi fordulókban felfelé ívelő teljesítményt produkáló Bőnyt fogadta.

Az 1. FCV – amely sérülés miatt Boromisza Gábor és Tar Tamás játékát is nélkülözte – kezdett agilisabban, az első nagy helyzetet mégis a sereghajtó Bőnynél jegyezhettük fel: a sokszoros bajnok Harnisch iramodott meg a jobb oldalon, éles szögből lőhetett, ám a labda kevéssel elkerülte a kaput.

Azonnal jött a válasz a túloldalon, de a mieink jóval hatékonyabbak voltak: Tatai kotorta be a felső kapufáról elé hulló labdát (1-0). Madarász János amúgy is szerény variációs lehetőségeit tovább szűkítette, hogy a bemelegítés során megsérülő Apatini nem tudta folytatni a játékot.

A folytatásban is a veszprémiek akarata érvényesült, a rivális keveset villantott meg tudásából. A játékrész második felében sorra dolgozta ki helyzeteit az 1. FCV, de nem sikerült növelni az előnyt. Előbb Bencsik maradt le Tatai keresztbe lőtt labdájáról, majd Tatai lőtt a kapusba, Ruzicska pedig mellédurrantott.

Az utolsó percekben Tatai egymaga eldönthette volna a három pont sorsát. Előbb Boromisza Dániel remek ütemű átadásáról maradt le, majd kétszer is telibe trafálta a kapufát.

A második felvonás elején is beszorította kapuja elé ellenfelét a Veszprém, Tatai és Boromisza is próbára tette Kovács kapus reflexeit.

A 26. percben aztán megtört a jég, ismét Tatai bombázott a hálóba (2-0).

Aztán szinte a semmiből jött a kisalföldi szépítés, méghozzá Bognár öngóljának köszönhetően (2-1).

Fél óra elteltével igen közel járt az egyenlítéshez a Lódi-csapat, ám a gyors kontra végén Zobák csak a kapufát találta el.

A hajrában vészkapussal támadtak a vendégek, ám meglehetősen lassan, körülményesen tették ezt. A Veszprém ki is használta ezt, harmadszor is Tatai is villant (3-0).

A közvetlen rivális Nyírgyulaj 2-2-es döntetlent játszott a Dunaferr vendéglátójaként. Így a mieink előztek, s az ötödik helyről várják az alapszakasz utolsó fordulóját, amelyben Dunaújvárosba látogatnak.

Futsal NB I, 17. forduló:
1. FC Veszprém–Bőny 3-1 (1-0)
Veszprém, 900 néző. Vezette: Kovács (Hartung, Szabó).
Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Apatini. Csere: Schmidmajer (kapus), Kellner, Fehér, Ruzsicsak, Bognár, Bencsik. Vezetőedző: Madarász János.
Bőny: Kovács – Lódi, Zobák, Harnisch, Peczár. Csere: Pinczés (kapus), Rajzinger, Nyíregyházky, Mógor, Nagy, Bogyó, Bieder. Játékos-edző: Lódi Tamás.
Gólszerző: Tatai (6., 26., 39.), ill. Bognár (27. – öngól).

Edzői értékelések

Madarász János: – A végeredménnyel természetesen elégedett vagyok, noha a mérkőzés során többször is azt éreztem, hogy a játékunknak nincs üteme. Apatini kiválásával még nehezebbé vált a helyzetünk, ezért még értékesebb a győzelem.

Lódi Tamás: – Izgalmas mérkőzést játszottunk. Mindent megtettünk, hogy nyerjünk, de ma ennyire futotta tőlünk. A végén olyan hibákat vétettünk, amiket nehezen emésztek meg. Gyakorolni fogunk, hogy kijavítsuk ezeket.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »