Bajnoki címmel búcsúzna klubjától a magyar futsalválogatott új kapitánya

  • futsal
  • 2018.03.09
  • 07:30
  • MTI
Turzó József, a magyar futsalválogatott új szövetségi kapitánya bajnoki címmel búcsúzna klubjától, a Swietelsky-Haladástól.

"Remélhetőleg bajnoki döntővel, esetleg bajnoki címmel tudom befejezni" - nyilatkozta a szakvezető csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Turzót múlt héten szerdán nevezték ki, miután közös megegyezéssel szerződést bontottak a spanyol Tomas Rivera Amorósszal. A tréner csak az idény végégig irányíthatja a szombathelyieket, azt követően kizárólag a válogatottnál dolgozik majd.

Turzó József (archív fotó)

Az edző szerint a Berettyóújfalu, a Győr és a Dunaújváros lesz a legnagyobb riválisuk az NB I rájátszásában.

"Mindent meg fogunk tenni, hogy bajnoki döntőt játsszunk, ez a klub álma, és remélhetőleg sikerül teljesíteni" - fogalmazott Turzó, akinek csapata vasárnap megnyerte a Magyar Kupát.

A szövetségi kapitányi posztról elmondta, váratlanul érte a felkérés, de nagy örömmel és megtiszteléssel fogadta el. A bemutatkozására áprilisban, a Costa Rica elleni barátságos meccsen kerül sor.

"Most egy évig nincs tétmérkőzése a válogatottnak, ez megfelelő időszak arra, hogy tudjunk építkezni. Meg kell tartani az egyensúlyt, hogy eredményesek is legyünk, és elkezdjünk egy új utat" - magyarázta.

Turzó leszögezte, bizonyos fokú fiatalítás kezdődik a keretben, a tapasztalt Dróth Zoltán azonban meggondolta magát, továbbra is hajlandó vállalni a válogatottságot, már az áprilisi összetartáson is részt vesz.

"Ő meghatározó egyéniség és meghatározó karakter a válogatott számára, de be kell építeni mellé azokat a fiatalokat, akikkel ütőképes lehet. Nem egyszemélyes csapatot, hanem egy nagyon komoly válogatottat szeretnénk felépíteni" - nyilatkozta a kapitány.

Hozzátette, a világbajnoki kvalifikáció során a pótselejtező lehet a realitás a nemzeti csapat számára, hiszen Európából csak hét válogatott lehet ott a tornán, az Európa-bajnoki részvétel kiharcolására azonban képesnek tartja együttesét.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »