Három arannyal zárta első versenyét az SVSE

  • atlétika
  • 2018.02.28
  • 13:14
A három aranymedál mellett, két ezüstöt is elhoztak az SVSE atlétái, de a VEDAC sem maradt érem nélkül a fővárosi BOK-csarnokban rendezett ifjúsági fedett pályás országos bajnokságon.

Két korcsoportban­ – junior és serdülő ­­– összesen negyvennyolc számban hirdettek győztest a múlt hétvégén rendezett ifjúsági fedett pályás országos bajnokságon. Remek eredményeket könyvelhettek el első országos bajnokságukon az SVSE sportolói, akiknél csak a ARAK (5) és DVSE (4) atlétái tudtak több aranyérmet begyűjteni.

Az SVSE első országos bajnoki címét Molnár Attila szállította, aki az első napon egyéni csúccsal (48.91) diadalmaskodott a 400 méteres távon az ifjúsági korcsoportban. Zsetnyai Ákos szintén egyéni csúcsot repesztett az ifjúságiak között: legjobbja ezúttal ezüstéremet ért 1500 méteren (4.12.80).

Vasárnap már összejött az arany Tóthné Stupián Anikó és Németh Eszter tanítványának, Zsetnyai 3000 méteren már nem talált legyőzőre (9:11.36 – egyéni csúcs). Molnár Attila is újabb egyéni csúcsot futott, 22.80-as idejéért ezüstérmet vehetett át a 200 méteres sprinttáv döntője után.

A verseny záró akkordjaként a váltóversenyek következtek. Az SVSE itt is remekelt, az ifjúsági fiúk 4x200 méteres sprintváltóját 1:36,69-os idővel az első helyen húzta be a Pauer Patrik, Lipták Dániel, Mitru Máté, Molnár Attila kvartett.

Nem maradt érem nélkül a Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) sem, Balogh Zsombor a juniorok között repesztett egyéni csúcsot (1:52.93), ami ezüstmedált eredményezett 800 méteren.