Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mocsai óriási csatára, férfias küzdelemre számít

2014. január 25. 18:22 // Forrás: MTI
Óriási csatára számít a norvégok elleni csütörtöki ki-ki mérkőzésen Mocsai Lajos, a dániai Európa-bajnokságon szereplő férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Feltérképeztük őket, látjuk a játékrendszerüket, a gyenge pontjaikat. Van nekik a skandináv kézilabdából egy olyan játékelem-rendszerük, amely kissé sajátos, a legnagyobb erősségük pedig az, hogy a 23-24 éves korosztályból két-három nagyon komoly lövőteljesítményre képes játékossal egészítették ki a régi csapatukat" - nyilatkozta a szerda esti tréninget követően Mocsai Lajos, aki pokoli hangulatra számít, ugyanis a jegyeladások alapján biztos teltház, közel ötezer szurkoló, nagyrészt norvég drukker buzdítja majd kedvenceit.    

A szakember külön felhívta a figyelmet a norvégok két kapusára, akik fantasztikusan teljesítettek kedden a spanyolok ellen, valamint a világ egyik legjobb beállósának számító, korábban Veszprémben is szerepelt Bjarte Myrholra.    

Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (b) a csapat edzésén a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar csapat január 16-án este a norvég válogatott ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (b) a csapat edzésén a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar csapat január 16-án este a norvég válogatott ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás

"A gyenge pontjuk az a rendszer, amiben játszanak, ugyanakkor nincsenek rossz játékosaik. A belső pozícióban szereplő két védőjátékosukat kell hibázásra kényszerítenünk" - mondta a szakember.

"Ez egy kőkemény, férfias csata lesz, ahol a játékosok az egészségi állapotukat is kockára fogják tenni, ha kell. Ugyanakkor ez a csapat a csütörtöki találkozó eredményétől függetlenül olyan teljesítményt nyújtott a saját maga lehetőségein belül, amely a dicsőségére válik" - tette hozzá a tréner.

A saját bevallása szerint nagyon feszült szövetségi kapitány elmondta, könnyen elképzelhető, hogy a norvégok - az izlandiakhoz hasonlóan - megkapják majd fontos pillanatokban a játékvezetők segítségét. Ezzel kapcsolatban pedig megjegyezte, erre a lehetőségre készülniük kell és be kell bizonyítaniuk, hogy ez a jó karakterű közösség képes ezen túltenni magát.    

A gárda kedd este egy fantasztikus mérkőzésen 27-27-es döntetlent játszott az izlandiakkal, amennyiben csütörtökön legyőzi vagy döntetlen játszik a norvégokkal, akkor bejut a középdöntőbe, ahová egy pontot visz magával.

Putics Barna, Mocsai Tamás, Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta, Schuch Timuzsin, és Tatai Péter kapus (b-j) a magyar kézilabda-válogatott edzése után a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar csapat január 16-án este a norvég válogatott ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás Putics Barna, Mocsai Tamás, Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta, Schuch Timuzsin, és Tatai Péter kapus (b-j) a magyar kézilabda-válogatott edzése után a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának pihenőnapján az aalborgi Gigantium arénában 2014. január 15-én. A magyar csapat január 16-án este a norvég válogatott ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás

A két csapat legutóbb a londoni olimpiát megelőző világbajnoki selejtezős párharcban találkozott egymással, az első mérkőzést hat góllal nyerte Mocsai Lajos csapata, majd az oslói visszavágón négygólos vereséget szenvedett, amivel továbbjutott.

vehirsport.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.