Pontot csentek az éllovas ellen

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.02.19
  • 21:20
A roppant fegyelmezett és jól küzdő veszprémi futsalcsapat bravúros döntetlent ért el a listavezető Berettyóújfalu vendéglátójaként az NB I hétfői játéknapján.

Egy héttel a címvédő Rába ETO vendégszereplése – amely ütközet háromgólos győri sikerrel zárult – után a honi mezőny másik nagyágyúja, a listavezető Berettyóújfalu látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba, ahol ezúttal is csaknem telt ház fogadta a feleket. Igaz, a „B-közép” távolmaradt, az ultrák csak egy „Mindenki vagy senki!” feliratú drapériával üzentek.

A veszprémiek vezetőedzője, Madarász János a találkozót megelőzően portálunknak kiemelte, hogy a rivális kiválóan képzett játékosokból áll. Együttesével azonban arra készült, hogy „meghúzkodja az oroszlán bajuszát”, vagyis megnehezíti a papíron erősebb, a magyar válogatottakkal és kiváló idegenlégiósokkal felálló gárda dolgát. A bakonyi stáb feladatát pedig az nehezítette meg, hogy a térdműtét után lábadozó Boromisza Gábor mellett a bokasérülést szenvedő Tar Tamás is kidőlt.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Berettyó ragadta magához a kezdeményezést, a bakonyiak pedig agresszíven letámadtak. Spandlernak a 3. percben kellett védenie először, méghozzá a portugál Amílcar középre tartó löketét. Gyorsan jött a válasz is, Tatai kilencről tüzelt, Mezei lábbal hárított.

A folytatásban is a Hajdú-Bihar megyeiek birtokolták többet a játékszert, de szemlátomást meggyűlt a bajuk a szervezett hazai védelemmel. Hat perc telt el a találkozóból, amikor Tatai harcos labdaszerzését követően Apatini játszotta meg Boromisza Dánielt, ám Mezei ismét a helyén volt. Rögtön megvillant a rivális is: Trencsényi vezethette a labdát egy az egyben Spandlerre, aki remekül helyezkedett, így érintetlen maradt a portája.

Mullor Carbera Sergio legénysége távoli lövésekkel próbálkozott, kevés sikerrel. Előbb Madarász mester, majd kollégája kért időt, de a találkozó képén egyik tanácskozás sem változtatott. A színvonalat és az iramot ugyanakkor nem érhette kritika, nagyot „birkózott” a két gárda. A veszprémiek becsülettel küzdöttek, Tatai távoli löketekkel veszélyeztetett. A félidő hajrája kiegyenlített játékot hozott mindkét oldalon veszélyes helyzetekkel, de gól nem esett.

Fordulás után Gál tette próbára Spandler reflexeit, majd Trencsényi lökete kerülte el a kaput. A mérkőzés legnagyobb helyzetét 7. percben láthattuk, amikor is Szabó pörgetése a felső kapufán csattant. Kisvártatva jött az újabb helyzet a másik porta előtt: Tatai elegánsan tálalt Püspök elé, aki nagy helyzetben az oldalhálót találta el. Bognár bő tíz méterről próbálkozott, ismét Mezei védett.

Spandler is rendkívül magabiztos volt, könnyű szerrel hatástalanította a kapujára érkező bombákat. Hét perc volt hátra, amikor Bognár és Tatai remek összjátéka után utóbbi lőhetett nagy helyzetben, de ez is kimaradt. Hasonlóan járt Serginho is a másik oldalon, aki közelről durrantott fölé.

A hajrá is izgalmasan alakult. A Berettyó többször is beszorította a mieinket, ám a nagyobb helyzetek így is Mezei kapuja előtt – kontrákból – alakultak ki. Gólt viszont végül egyik oldalon sem láthatott a publikum. Az egy pontra mindenképpen rá is szolgált a roppant fegyelmezett, példásan küzdő 1. FCV.

Futsal NB I, 15. forduló:
1. FC Veszprém–MVFC-Berettyóújfalu 0-0
Március 15. utcai sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Zimonyi (Wittner, Pápai).
Veszprém: Spandler – Tatai, Bognár P., Apatini, Bencsik. Csere: Schmidmajer (kapus), Kellner, Fehér, Püspök, Boromisza D., Ruzicska. Vezetőedző: Madarász János.
Berettyóújfalu: Mezei – Szabó P., Amílcar, Trencsényi, Rafinha. Csere: Tihanyi (kapus), Kovács I., Kártik, Gál, Harmati, Takács Z., Serginho. Vezetőedző: Mullor Carbera Sergio.

Edzői értékelések

Madarász János: – Gratulálok a fiúknak, hiszen egy remek ellenfél ellen szereztek pontot. Képzett játékosok alkotják a Berettyót, akik kiválóan forgatták a labdát, amit nagyon nehéz volt lekövetnünk. A csapatom ismét megmutatta, hogy ha jó állapotban van, s kellően fegyelmezett, bárkire veszélyes lehet, s bármilyen eredményt el tud érni. Nagyon elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, ez óriási bravúr volt.

Mullor Carbera Sergio: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott. Hiába próbálkoztunk, nem tudtuk feltörni a veszprémiek nagyszerűen megszervezett védelmét.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »