Remek startot vettek a szumósok

  • küzdősportok
  • 2018.01.19
  • 09:18
  • Janku Ferenc
Kiemelt versennyel indult az idény a szumósoknál, amelyet sikeresen ki is használtak a Centrum SE fiatal sportolói.

Az Érden megrendezett nemzetközi szumó válogatóversenyre tizennégy magyar és tizenegy külföldi csapat (mások mellett orosz, ukrán, német, észt, olasz, lengyel és norvég együttesek) több mint háromszáz sportolója nevezett. A versenyre minden csapat a legjobb sportolóival érkezett, így egy mini Európa-bajnokság mezőnye gyűlt össze.

A mérkőzések tétje az volt, hogy ki képviselje hazánkat az áprilisi bulgáriai Eb-n, illetve a felnőtteknél a világversenyek egyik kvalifikációs tornája volt.

A felnőtt között Laczkó Benedeknek nem volt könnyű dolga, hiszen két-két lengyel, ukrán és norvég, illetve egy német versenyző mellett egyedüli magyarként próbált helytállni. A rendkívül erős mezőnyben az ötödik helyet sikerült megszereznie.

Fotó: Centrum SE

Az U16-os korosztályban Pallósi Bence is kapott a csoportjában két ukrán ellenfelet, azonban nagy csatában sikerült a harmadik helyet megszereznie, akárcsak Böröndi Rolandnak, aki az U14-es korosztályban szerepelt.

Az U14-esek között Jámbor Kristóf magabiztosan menetelt a döntőig, ahol parázs küzdelemben egy hajszállal alulmaradt, így a második helyet szerezte meg.

Jámbor Levente az U12-es korosztályban szerzett ezüstérmet, amely különösen értékes, hiszen a fiatal sportoló két nappal a viadal előtt még betegen feküdt otthon.

A csapat legfényesebb érmét az U14-es korosztályban szereplő Kék Milán szerezte, aki a teljes torna alatt lehengerlően küzdött, így megérdemelten került a nyakába az aranyérem.

A következő megmérettetés februárban lesz, amelyen tovább lehet gyűjteni a pontokat a válogatottba kerülésért.