Letették az új tornacsarnok alapkövét Nemesvámoson

  • csapatsportok
  • 2018.01.17
  • 12:42
  • vehir.hu - Riskó Annamária
Összesen 1450 m2 alapterületű építmény alkalmas lesz kézilabda, röplabda és futsal mérkőzések megtartására is, nézőterének befogadóképessége 280 fő.

A nemesvámosi sportcsarnok a mai napig kiszolgálja az iskolai, sportegyesületi, valamint egyéb szabadidős sportolási feladatokat, azonban műszaki és esztétikai állapota leromlott. A sportcsarnok nem felel meg a jelenleg hatályos versenyszabványoknak, így a helyi egyesületek korlátozottan képesek itthoni mérkőzés rendezését vállalni. Többéves előkészítési munkálatok eredményeként a Bajnok Diák-Sportegyesület Nemesvámos Község Önkormányzatával szoros együttműködésben 2018-ban új tornacsarnokot épít a jelenlegi épület melletti füves területen.

Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1-es választókerület elnöke

– Bátran mondhatjuk, hogy a jövő Nemesvámoson épül. Egy olyan tornacsarnokot fog építeni Nemesvámos, ami a XXI. század kívánalmainak megfelelő. Mindkét fél számára jó üzlet köttetett, hiszen a Jáger csoportnak lesz egy rendezvényterme, Nemesvámos Önkormányzata a Bajnok Diák-Sportegyesülettel pedig nekiláthatott egy új sportcsarnok létrejöttének megvalósításának. Örülök annak, hogy olyan sportegyesületek és sport közösségek működnek Nemesvámoson, akik igénylik egy új sportcsarnok létrejöttét – mondta köszöntő beszédében Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerület elnöke.

Az elmúlt évek során a négy szakosztályból álló 280 gyermekkel foglalkozó Bajnok Diák-Sportegyesület Zentai Tibor vezetésével ugrásszerű fejlődésnek indult. Ennek oka több tényezőre is visszavezethető: egyrészről a sportolás iránti igény érzékelhetően megnőtt az elmúlt években; másrészről ehhez a tendenciához adott megfelelő hátteret a látványcsapat sport támogatások megjelenésének lehetősége. A pénzügyi források rendelkezésre állásával sikerült megteremteni a helyi sportélet fellendüléséhez szükséges eszközöket.

Zentai Tibor, a Bajnok Diák-Sportegyesület elnöke

– Úgy tűnik Nemesvámos kézilabdában a legkiemelkedőbb, de nem elhanyagolható a röplabdások, a baseball és a tömegsportok fejlődése sem. Eddig nem minden csapatnak volt lehetősége arra, hogy a hazai pálya előnyeit élvezhesse, de ez az új csarnok megépülésével megvalósulni látszik – hangzott el Zentai Tibor beszédében.

A mostani csarnok melletti füves területen már az ősszel megtörténtek az előzetes régészeti munkálatok. Az új helyszín teljes mértékben el fogja látni a régi csarnok funkcióit, valamint azon kívül NB I-es meccsek helyszínéül is szolgál majd a jövőben. Összesen 1450 m2 alapterületű építmény alkalmas lesz kézilabda, röplabda és futsal mérkőzések megtartására is, nézőterének befogadóképessége 280 fő. A beruházás összértéke bruttó 669 millió forint.

Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója

– A kézilabda sportágban a TAO-nak köszönhetően rengeteg sportlétesítmény felépítése valósult meg. Az elmúlt öt évben körülbelül a felújított és az újonnan épített épületek száma 220 épületet jelent, ami a kormánynak köszönhetően az elkövetkező években tovább nő – tudtuk meg Bardóczy Gábortól, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatójától.

A sportegyesület már 2015-ben beadta sportfejlesztési programját a Magyar Kézilabda Szövetséghez, amit a tavalyi évi módosítást követően jóváhagytak. Ennek eredményeképpen a beruházás összértékének 70%-át TAO támogatásból finanszírozzák.

Természetesen az álmok megvalósítását az egyesület az önkormányzattal szoros együttműködésben hajtja végre tekintettel arra, hogy a kivitelezést követően az ingatlan az önkormányzat tulajdonába kerül. A kivitelezést az Orinoco’ 2002 Kft. végzi. A projekt megvalósulása valódi együttműködésben zajlik, hiszen az önkormányzat mellett a helyi cégek társasági adójuk felajánlásával segítik a tornacsarnok felépülését.